Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Postat de momo121 in Torturi
1 Dec 2021 | 4434 vizualizari
Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)

Daca tot am pregatit un blat de tort, am facut repede 2 creme si l-am ornat dupa placul copiilor, cu multe "calorii" si colorat!  Doar ce am avut prin casa! :D  Sper sa va inspire!

Ingrediente

  • Pentru blat: https://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-cu-aroma-de-rom-96076.html
  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 70g unt la temperatura camerei (moale)
  • 190g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de rom (dupa gust)
  • 200ml smantana pentru frisca naindulcita
  • Sirop: (cantitatile in functie de cat de insiropat il doriti)
  • apa
  • esenta de vanilie
  • zahar dupa gust
  • Pentru mousse-ul de fructe de padure:
  • 170g coulis de fructe de padure
  • 2 foi gelatina+apa rece
  • 75g iaurt grecesc
  • 150ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru mousse-ul de ciocolata:
  • 100g ciocolata ( eu am folosit Merci cu bucati mici de alune-foto)
  • 30ml lapte
  • 1 foaie de gelatina
  • 130ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru Jeleu de ciocolata alba:
  • 50g ciocolata alba
  • 50 frisca lichida fierbinte
  • 2g gelatina sau o foaie
  • apa rece

Mod de preparare

Mod de preparare blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam zaharul putin cate putin, dupa ce obtinem o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, smantana pentru frisca si esenta de rom, mixam din nou, pe urma punem faina cu praful de copt, mixam pana omogenizam bine toata compozita, iar la final untul ( trebuie sa fie moale, pentru a se omogeniza mai usor in compozitie).   Turnam compozitia rezultata intr-o tava de 22cm tapetata cu hartie de copt, doar pe fundul tavii si unsa cu ulei si faina pe margini, apoi o damla cuptorul preincalzit la 160°C pentru circa 1 ora.  

Mod de preparare sirop:

Incalzim apa cu zaharul si esenta de vanilie pana da un clocot, apoi lasam la racit.  

Mod de preparare mousse fructe de padure:
     Punem gelatina in apa rece 10 minute. Piureul (coulis-ul) de fructe il incalzim la microunda, atat cat sa suportam la deget, apoi adaugam gelatina, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Intre timp mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma. In piureul de fructe caldut adaugam iaurtul grecesc si o lingura de frisca batuta (asta pentru a aduce piureul la o temperatura scazuta), apoi turnam totul peste frisca mixata si omogenizam.   

Mod de preparare mousse de ciocolata:

Punem foaia de gelatina la hidratat in apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu laptele, adaugam foaia de gelatina si lasam sa ajunga la temperatura camerei.
 Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu ciocolata si omogenizam.

Mod d preparare jeleu de ciocolata alba:

 Hidratam gelatina in apa rece. Frisca lichida fierbinte o turnam peste ciocolata alba taiata marunt pentru a se topi mai repede, amestecam, apoi punem gelatina hidratata si omogenizam bine totul.  

Asamblare:
Pe un platou, intr-un inel de 22cm acoperit cu folie de acetat, punem prima felie de blat, insiropam bine, punem mousse-ul de fructe de padure, a doua felie de blat si dam la rece jumatate de ora. Dupa, insiropam blatul, punem mousse-ul de ciocolata, dam din nou la rece 15 minute si la final jeleul de ciocolata alba. Dam la frigider pana a doua zi.
Cand ii scoateti inelul si folia de acetat il puteti inveli in crema, eu l-am preferat simplu si l-am decorat dupa placerea copiilor, cu multe bombonele colorate, jeleuri si ciocolata.
O bunatate de tort! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu fructe de padure si ciocolata (bucuria copiilor)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

Postat de Moni_alex

Desert tort cu Oreo, capsuni si ciocolata

Pentru blat macinam biscuitii Oreo fara sa indepartam crema, ii punem intr-un bol si amestecam cu untul topit. Dupa ce am amestecat bine, punem compozitia intr-o forma de tort cu diametru de...

Citeste continuarea

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Postat de Corina33

Shwarzwälder torte - Tort Padurea Neagra si o dubla aniversare!

Pregatim mai intai blatul : se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mexeaza pana se topeste. Dupa ce am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2021, 16:48
la 01.12.2021, 17:03
Arata foarte delicios!
la 01.12.2021, 17:27
Ce vesel este
la 01.12.2021, 18:13
la 01.12.2021, 18:32

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking