Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

Postat de Oana in Torturi
24 Iul 2017 | 9567 vizualizari

Un tort perfect pentru zilele toride de vara. Mie imi place crema usoara cu iaurt si multe fructe.  Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

Ingrediente

  • 36 piscoturi de sampanie
  • 400 gr capsuni
  • 400 gr zmeura
  • 200 gr afine
  • 400 gr branza de vaci ( 25% grasime)
  • 400 gr iaurt (10% grasime)
  • 500 ml frisca lichida
  • 90 gr zahar brun
  • 4 lingurite esenta de vanilie
  • 10 gr gelatina
  • 8 gr jeleu (Tort Gelle)

Mod de preparare

Mai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin.

Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere si se topeste zaharul. Iau craticioara de pe foc si rastorn gelatina. Amestec usor pana se topeste si se incorporeaza in piureul de fructe. Si il las la racit pana pregatesc crema.

Mai intai bat smantana pentru frisca pana se intareste. Separat, branza de vaci si iaurtul le mixez cu zaharul pudra si vanilia. Apoi adaug piureul de fructe rece si incorporez usor frisca batuta. Amestec cu o spatula de jos in sus, usor.

Asez piscoturile in forma de tort cu pereti detasabili. Le pun la baza si pe margini. Nu este nevoie sa le insiropam pentru ca se vor inmuia de la crema.

Rastorn crema si il pun la frigider o ora, apoi il decorez.

Pentru décor, pun deasupra afine, si apoi jeleul transparent preparat dupa intructiunile de pe plic.

 

Las tortul la frigider pentru inca 2-3 ore, sa se intareasca bine crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Retete similare

Desert tort cu afine si mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort cu afine si mascarpone

Într-un bol, mixezi crema de brânză cu zahărul pudră și iaurtul. Introduci afinele intr-un blender si le pasezi. Dizolvi gelatina in 100 ml compot de zmeură (sau altfel de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2017, 17:23
la 24.07.2017, 17:59
Suntem copti deja, ce sa mai coacem si tortul...
la 24.07.2017, 20:18
Un tort grozav pentru caldurile astea, ca nu mai este nevoie sa aprindem cuptorul! Imi place tare mult rochita ta!
la 24.07.2017, 20:43
la 24.07.2017, 21:47
Un deluciu!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking