Desert tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone

Postat de mirela0911 in Torturi
23 Iul 2017 | 2974 vizualizari
Desert tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone

Este un tort delicios in care fructele de sezon sunt vedeta.

Ingrediente

Pt. blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 4 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 16 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie

Pt. jeleul de cirese:

  • 500 g cirese
  • 3-4 lg zahar (sau dupa gust)
  • 50 ml apa
  • 2 lg amidon
  • 200 ml frisca lichida
  • pt. insiropat: apa + zahar dupa gust si coaja rasa de lamaie
  • mai este nevoie de: cirese, ciocolata razuita

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Se toarna apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se incorporeaza in spuma.

Separat, se amesteca faina cu praful de copt, apoi se incorporeaza in spuma in 2-3 reprize, prin miscari usoare de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (26 cm) si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 30-35 de minute.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in trei.

Crema de vanilie: Ouale se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga amidonul si laptele in fir subtire, amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga si esenta de vanilie si se lasa sa se raceasca.

Se iau separat 3 lg din budinca, iar restul, dupa ce s-a racit, se mixeaza impreuna cu mascarponele pana se obtine o crema fina si pufoasa.

Jeleul de cirese: Ciresele se spala, se curata de samburi si se pun intr-o craticioara cu zaharul. Se lasa 10-15 minute sa isi lase zeama, apoi se pun pe foc impreuna cu apa. Se lasa sa dea cateva clocote pana se inmoaie ciresele, apoi se adaga amidonul dizolvat in putina apa. Se amesteca pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Se prepara siropul din apa, zahar si coaja rasa de lamaie.

Pe un platou, se asaza primul blat, se insiropeaza si se toarna jumatate din jeleul de cirese, apoi jumatate din crema de vanilie. Se asaza al doilea blat insiropat si se unge cu restul de jeleu si crema de vanilie. Se pune al treilea blat insiropat. Se da la rece pentru o jumatate de ora.

Frisca lichida se mixeaza pana incepe sa devina ferma, dar nu foarte tare. Se amesteca cu budinca pastrata. Se imbraca tortul cu aceasta crema, iar deasupra se fac moatze. Se presara ciocolata rasa, se orneaza cu cateva cirese si se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de cirese si crema de vanilie cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Postat de diaconta

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

Pentru cele doua blaturi am procedat la fel, difera doar cantitatile. Blatul din 4 oua l-am pus la baza tortului, iar cel din 5 oua l-am taiat în doua pe orizontala, obtinând astfel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2017, 21:16
frumos
la 23.07.2017, 21:32
daca-i cu jeleu sa jelim nitel...
la 23.07.2017, 22:03
Foarte bun!
la 23.07.2017, 22:14
Delicios!
la 23.07.2017, 22:43

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking