Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Postat de sufletista in Torturi
15 Ian 2020 | 1932 vizualizari
Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

"Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 1 praf de copt
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g cacao
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar pudra
  • Jeleu
  • 200 g capsuni
  • 200 g mure
  • 3 linguri zahar
  • 150 ml apa
  • 1/2 plic gelatina

Mod de preparare

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare.

Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca faorte bine, dupa care il vom taia in 2.

Jele: ,intr-o cratita adaugam fructele, apa si zaharul, punem pe foc amestecand ocazional pana ce se ingroasa ca un sos, adaugam gelatina hidratata.

Intre timp pregatim o caserola(mai mica ca tortul) de preferat tapetata cu folie alimentara (sa fie usor de scos) turnam jeleul strecurat si lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema-mixam smantana cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si pufoasa, adaugam mascarponele si esenta, mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam-adaugam crema (cu un posh am facut moate pe margine, adaugam 1/3 crema si deasupra jeleul, 1/3 crema, a 2 foaie de blat-insiropam-si moate de crema.

Dam la rece cateva ore, dupa care decoram dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de fructe cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu capsuni

Postat de oanapl

Desert tort cu capsuni

Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Se spumează untul cu zahărul și un praf de sare, apoi se adaugă oul și se mixează bine. Se adaugă jumătate din chefir, făina...

Citeste continuarea

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu afine si jeleu de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (80g),...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2020, 11:49
la 15.01.2020, 12:36
la 15.01.2020, 14:23
Cred ca a placut mult copiilor
la 15.01.2020, 14:34
la 15.01.2020, 16:11
Delicios!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking