Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Postat de katty in Torturi
15 Mar 2021 | 1061 vizualizari
Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra

Pentru ca ador prajiturile cu visine (daca ati observat) am pregatit un tort cu jeleu de visine si un mousse cu gust intens de ciocolata.

Ingrediente

  • Blat:
    • 2 oua
    • un praf de sare
    • 60 gr zahar
    • 45 gr faina
    • 15 gr cacao neagra
    • 5 gr praf de copt
    Jeleu de visine:
    • 350 gr visine
    • 3 linguri zahar
    • 2-3 linguri apa
    • 1 plic gelatina
    Mousse de ciocolata:
    • 200 gr ciocolata neagra
    • 125 gr lapte
    • 15 gr gelatina
    • 500 gr smantana 32% grasime
    • 100 gr zahar pudra
    Sirop:
    • 150 ml apa
    • 2 linguri zahar
    • 1 lingura lichior de cirese
    Glazura:
    • 80 ml frisca lichida
    • 120 gr ciocolata neagra
    Decor:
    • ciocolata rasa
    • inimioare de ciocolata
    • sticlute de ciocolata cu lichior

Mod de preparare

Pregatim mai intai jeleul. Hidratam gelatina in 3 linguri apa rece. Punem la foc visinele congelate cu zaharul si apa. Dupa ce dau cateva clocote dam vasul deoparte si adaugam  gelatina hidratata. Omogenizam bine, lasam sa se racoreasca putin si turnam jeleul intr-o forma de tort tapetata cu folie alimentara. Acoperim jeleul cu folie si deasupra si dam vasul la congelator pentru 1-2 ore.

Pentru blat mixam ouale intregi cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt si amestecam usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o forma de tort de 22 cm pe fundul careia am pus hartie de copt si ai carei pereti i-am uns cu unt. Dam forma la cuptorul preincalzit  la 170 de grade C, pana trece proba scobitorii. Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca.

Pregatim mousse-ul de ciocolata. Rupem ciocolata bucati si o asezam intr-un castron. Hidratam  gelatina in 3 linguri de apa rece sau lapte. Infierbantam laptele si il amestecam cu gelatina hidratata astfel: turnam cateva linguri de lapte fierbinte peste gelatina amestecand continuu, apoi turnam toata gelatina peste lapte. Laptele fierbinte cu gelatina o turnam peste ciocolata si amestecam bine cu un tel, apoi lasam sa se racoreasca.

Intre timp batem smantana cu zaharul pudra cat sa se tina, apoi adaugam ciocolata. Amestecam usor cu o spatula.

Montam tortul in  forma de tort in care am copt blatul. Asezam in partea de jos folie alimentara, iar pe pereti hartie de copt sau folie acetat daca dorim sa fie foarte netezi. Turnam in forma jumatate din mousse-ul de ciocolata, asezam jeleul pe care l-am scos din folie, apoi turnam restul de mousse. Asezam blatul de tort, pe care il insiropam usor.

Dam tortul la frigider pentru cateva ore, apoi il scoatem si il intoarcem invers pe platoul de servire. Pentru glazura infierbantam frisca, apoi  o turnam peste ciocolata rupta bucati. Amestecam bine si o lasam sa se racoreasca, apoi turnam peste tort. Decoram dupa imaginatie.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu jeleu de visine si mousse de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Postat de katty

Desert tort inima cu mousse si jeleu de visine

Pregatim mai intai jeleul de visine. Punem intr-o craticioara visinele si zaharul si fierbem la foc mic 4-5  minute pana visinele incep sa se inmoaie si sa isi lase zeama.Separat hidratam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2021, 21:21
Delicios!
la 15.03.2021, 21:47
Ce bine am ajuns!
la 15.03.2021, 22:23
la 15.03.2021, 22:23
Foarte bun !!!
la 15.03.2021, 23:01
Ce bunatateee!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking