Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere

Postat de simona72 in Torturi
9 Ian 2020 | 3272 vizualizari
Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere

Pudra matcha, se obtine prin procesul de macinare a frunzelor de ceai verde. Mousse-ul de mango se obtine din fructe bine copate de mango, facute piure. Daca nu gasiti fructe faine in magazin, cautati piure-uri gata facute la borcan. Eu am gasit unul de calitate in magazinul DM din mall. "Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

  • Pentru blat (tava de 24 cm):
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar alb
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri faina alba
  • 1 lingurita pudra matcha
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • Zeama si coaja de la 1 lamaie bio
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru creme:
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 140 gr zahar alb
  • 1 compot pere
  • 250 gr piure de mango
  • 3-4 picaturi esenta de lamaie
  • 1 plic gelatina granule+50 ml apa rece
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 gr ciocolata alba
  • Pentru decor: ciocolata alba, fructe, matcha, fistic

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se mixeaza albusurile cu praful de sare si zaharul pana obtinem o bezea ferma. Se adauga treptat galbenusurile, unul cate unul in timp ce mixam. Adaugam uleiul, coaja si zeama de la o lamaie si mixam pana la incorporarea ingredientelor. Faina, pudra de matcha, praful de copt se trec printr-o strecuratoare. Se amesteca cu spuma de oua cu o spatula. Avem grija sa folosim miscari lente, de jos in sus. Se coace pandispanul in tava captusita cu hartie de copt, in cuptorul incins la 175-180 grade, pentru 20-25 minute. Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca pentru cateva minute in forma, apoi il rasturnam pe un gratar si-l lasam sa se raceasca complet.

Pentru creme:

         Gelatina se pune la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Se dizolva pe flacara cea mai mica a aragazului sau in cuptorul cu microunde pentru 15-20 secunde.

         Frisca se bate spuma cu 100 gr zahar.

         Perele, eu am folosit 6 jumatati, se taie cubulete.

        Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar pe baie de aburi, pana se albesc. Peste galbenusuri se pune gelatina dizolvata.

        Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi.

 

Pentru mousse de mango: piureul de mango se amesteca trebuie sa fie la temperatura camerei, se amesteca cu jumatate din crema de galbenusuri. Dupa ce am incorporat cele doua ingrediente le amestecam cu jumatate din frisca batuta spuma.

Pentru crema de ciocolata alba: se amesteca cu o spatula jumatatea ramasa de galbenusuri cu ciocolata topita si cateva picaturi de esenta de lamaie. Se adauga la frisca ramasa, se amesteca cu spatula. Se adauga perele taiate si se amesteca.

Pentru asamblare: se monteaza tava cu inel detasabil in care am copt pandispanul. Blatul racit se taie in doua felii. Se pune prima bucata de blat si se insiropeaza cu zeama din compot. Peste primul blat se pune mousse-ul de mango. Se da tava la frigider pentru 30-40 minute. Scoatem tava din frigider, se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune crema cu ciocolata alba si pere. Se da tava la frigider pentru 3-4 ore sau de preferat pana a doua zi.

Pentru decor eu al folosit ciocolata alba, fructe, matcha, felii de lamaie, bezele, fistic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu macha, mousse de mango si crema de ciocolata alba cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Postat de momo121

Desert entremet cu ricotta si zmeura

Pentru Blatul de vanilie:       Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana la omogenizare.  ...

Citeste continuarea

Tortulet cu fructe

Postat de RODIMUR

Tortulet cu fructe

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2020, 23:16
Tort din asta ati cumparat cand v-ati dat jos din tren
la 09.01.2020, 23:19
la 09.01.2020, 23:29
Un regal al aromelor
la 10.01.2020, 00:56
wow! e superb!
la 10.01.2020, 06:33
De când am și eu în plan un tort cu mango! Macha nu știu cum e. dar arată tare bine tortul!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking