Desert tort cu mango si jeleu de rodii

Postat de sufletista in Torturi
4 Mar 2018 | 2515 vizualizari
Desert tort cu mango si jeleu de rodii

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 120 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 5 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • Crema de mango
  • 1 cutie compot mango
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml frisca vegetala
  • 1 lingura miere de albine
  • Jeleu de rodii
  • 5 rodii potrivite
  • 300 g zahar
  • 1 lamaie mica
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina granule
  • Decor
  • 100 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 3 bucati fructul pasiuni
  • 100 ml apa
  • 1-2 linguri zahar

Mod de preparare

Jeleu de rodii-curatam rodiile de seminte, le extragem sucul folosind un storcator de fructe sau blender dupa care strecuram sucul obtinut.

Intr-o cratita adaugam sucul de rodii, zaharul, zeama de lamaie si punem pe foc pana ce se dizolva zaharul.

Adaugam gelatina hidratata in apa rece, amestecam bine, turnam sucul intr-un bol, tava mai mica decat cea care vom face blatul, tapetata cu folie alimentara si dam la congelator.

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul, apa.

Amestecam faina cu cacao, praf de copt si cernem deasupra albusurilor batute, esenta de rom, amestecam cu o spatula cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Il lasam sa se raceasca pe un gratar dupa care il vom taia in 2.

Crema de mango-scurgem mango de sirop si il taiem bucati sau il pisam,. Mixam smantana impreuna cu mierea de albine cateva minute dupa care ,adaugam frisca si mixam pana ce isi dubleaza volumul.

Ansamblare-intr-o tava cu inel detasabil adaugam blatul care l-am insiropat cu sirop de la compotul de mango-1/2 crema de mango,in mijloc adaugam jeleul de rodii,restul de crema si deasupra a 2 felie de blat.

Dam la frigider cateva ore.

Decor-Mixam frisca impreuna cu smantana, imbracam tortul cu frisca si dam la rece 30 min.

Jeleu de fructul pasiuni-se golesc semintele de fructul pasiuni si se adauga intr-o craticioara impreuna cu apa si 1 lingura de zahar(depinde cat de dulce vrem)

Punem pe foc cca 4-5 min amestecand continuu pana ce se formeaza un jeleu.

Lasam sa se raceasca cateva minute dupa care adaugam deasupra tortului si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mango si jeleu de rodii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Postat de rocsi_1612

Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

La multi ani,MAMA!

Postat de Creatsa

La multi ani,MAMA!

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adauga zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2018, 15:50
Un deliciu!😘
la 04.03.2018, 16:06
Super bun!
la 04.03.2018, 16:39
Delicios!
la 04.03.2018, 16:41
Arata foarte bine!
la 04.03.2018, 16:55

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking