Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

Postat de oanapl in Torturi
6 Mar 2017 | 3742 vizualizari
Desert tort cu mere, nuci si crema de branza

Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Andreei.

Ingrediente

  •  blat (diametrul de 24 de cm):
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 150 g miez nuca
  • 200 g faina
  • 130 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita coaja de portocala proaspata
  • 1/2 lingurita scortisoara 
  • umplutura:
  • 2 kg mere ionatan
  • 75 g zahar
  • 1 lingura scortisoara 
  •  crema de branza:
  • 250 g crema de branza
  • 70 g zahar pudra+ 1 lingurita zahar vanilat 
  • 200 ml frisca 
  •  crema de ciocolata:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte 
  • decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 20 g zahar pudra

Mod de preparare

Incingi cuptorul la 180 grade C. Pui nucile intr-o tava si le dai la cuptor, pana ce nucile capata un miros placut si se prajesc usor. Le lasi sa se raceasca, dupa care le maruntesti.

Topesti untul si il lasi sa se raceasca. Intr-un castron, amesteci faina cernuta impreuna cu praful de copt si sarea.
Mixezi ouale impreuna cu zaharul, dupa care adaugi si untul topit, coaja de portocala si scortisoara macinata si jumatate din amestecul de faina. Amesteci usor, dupa care adaugi nucile maruntite si restul de faina. Torni amestecul intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt si dai blatul la copt pentru 35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. 


Cat timp lasi blatul la racit, pregatesti umplutura de mere: decojesti merele, le cureti de samburi si le tai cubulete mici.
Intr-o oala incapatoare, pui merele, scortisoara si zaharul si le calesti pana cand merele isi lasa tot sucul si se inmoaie. Dai oala la o parte si lasi sa se raceasca.


Crema de branza o mixezi bine cu zaharul pudra, apoi incorporezi usor frisca batuta cu o lingurita de zahar vanilat. Tai blatul de tort in 3 parti egale (mie nu mi-au iesit tocmai egale) si le insiropezi cu un sirop format din apa cu zahar. Pui peste blat o jumatate din cantitatea de mere, impreuna cu siropul lasat de mere. Peste mere, pui o jumatate din cantitatea de crema de branza, pui si cea de-a doua felie de blat, presezi usor blatul si continui cu cealalta cantitate de mere calite impreuna cu siropul lasat, dupa care crema de branza. Deasupra pui ultima felie de blat. 
Pentru crema, maruntesti ciocolata. Incalzesti frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca putin si o torni peste tort lasand sa curga usor peste margini.
Mixezi frisca lichida si decorezi tortul dupa imaginatie.
Dai tortul la frigider pentru cateva ore dupa care il servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere, nuci si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cheesecake cu capsuni fara coacere

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu capsuni fara coacere

Crusta: Topiti untul pe baie de aburi. Biscuitii ii rupeti bucati, ii rasturnati in blender si ii macinati. Amestecati biscuitii macinati cu untul, invartiti bine amestecul cu o paleta, iar la...

Citeste continuarea

Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie

Postat de merisor67

Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie

Pregătim merele pentru Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie. Curățăm merele de coajă și cotoare și le dăm pe răzătoarea mare. Le punem într-un vas, pe foc și le...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 06.03.2017, 20:43
ce de bunataturi faci
la 06.03.2017, 20:44
la 06.03.2017, 20:49
Delicios!
la 06.03.2017, 21:23
Foarte bun!
la 06.03.2017, 23:28

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking