Desert tort cu morcovi - Carrot cake

Postat de Corina33 in Torturi
1 Apr 2018 | 6124 vizualizari
Desert tort cu morcovi - Carrot cake

Este un tort delicios, nu foarte cremos, dar pentru ca are blatul însiropat nici nu se simte uscat. M-am inspirat după rețeta lui Alex, care a suferit mici modificări. "Bunatatati de Paste"

Ingrediente

  • Ptr. blat:
  • 260 g faină
  • 100 g migdale măcinate
  • 200 g morcovi
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 300 g zahăr
  • 4 ouă
  • 240 ml ulei
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 40 ml suc de lămâie
  • 1 praf de sare
  • Ptr cremă:
  • 200 g unt moale
  • 500 g crema de brânză
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Ptr sirop:
  • 250 ml apă
  • 150 g zahăr
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 plicuri zahăr vanillat

Mod de preparare

Am copt blaturile cu o zi înainte. Deci ptr blaturile de tort: se mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește. Turnăm apoi uleiul în fir subțire mixând în continuare, iar la sfârșit punem și sucul de lămâie.
Ingredientele uscate: făina, bicarbonatul, scorțișoara, praful de copt, migdalele macinate se amesteca separat într-un bol după care le turmăm peste compoziția de ouă și amestecăm bine.
Morcovii dați pe arzătoarea mică îi încorporăm la sfârșit.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim 2 forme rotunde de tort cu diametrul de 26 cm tapetandu-le cu hartie de copt sau cu unt si făină.
Împărțim compoziția în cele două forme și le dăm la cuptor pentru 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea, dacă iese curată înseamnă că blaturile sunt coapte și le putem lăsa pe un grătar la răcit.
Ptr cremă: mixăm untul moale, adăugăm brânza la temperatura camerei și mai mixăm puțin, apoi punem zahărul praf, vanilia si coaja de lămâie. După ce am omogenizat totul bine, dam la frigider pentru aprox. 2 ore să se întărească puțin.
Ptr sirop: punem ingredientele într-o crăticioară la fiert la foc mic ptr circa 15-20 de minute până scade la jumatate și devine un sirop gros. Înainte de a însiropa tortul, lăsăm siropul sa se răcească.
Asamblare: tăiem vârfurile de la blaturile de tort, resturile rezultate le sfărmăm și le vom folosi ca să îmbrăcăm tortul pe margine cu ele.
Punem pe un platou primul blat și îl însiropăm ușor cu ajutorul unei pensule de bucătărie. Folosim jumătate de sirop dar nu punem mult dintr-o dată. Întindem peste blat aproape jumătate din cantitatea de cremă, punem peste al doilea blat și-l însiropăm ca și pe primul. Restul de cremă o întindem deasupra și puțin pe margine ca să se lipească resturile de blat sfărâmate. Deasupra puteți orna cu ce doriți, eu am avut niște morcovi din zahăr și câteva ouă de ciocolată.
Ideal este sa dăm la frigider tortul de seara până dimineața sau măcar câteva ore înainte să-l tăiem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu morcovi - Carrot cake" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (49)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert carrot cake

Postat de caroline

Desert carrot cake

Blat :   Intr-un bol batem spuma ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit. Punem apoi uleiul si laptele, mixand in continuare. Separat amestecam...

Citeste continuarea

Desert Carrot cake (tort morcovi)

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert Carrot cake (tort morcovi)

Pentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2018, 16:30
la 01.04.2018, 16:35
Uite-l pe morcoveata il cauta pe Upurasul de Paste...
la 01.04.2018, 16:39
Frumos
la 01.04.2018, 16:43
E minunat!!!
la 01.04.2018, 16:52

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking