Ingrediente
Pt. blat:
- 4 oua
- 150 g zahar
- 1/2 lgt scortisoara
- 1/2 lgt nucsoara
- 1/2 lgt ghimbir macinat
- 150 g faina
- 100 g nuca macinata
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 2 morcovi rasi (~200 g)
Pt. insiropat:
- 250 ml apa
- 3 lg zahar
- coaja rasa de portocala
Pt.crema:
- 400 g branza de vaci
- 200 g unt
- 100 g crema lapte condensat
- 100 g zahar pudra vanilat
- esenta de vanilie
- 200 ml smantana pt. frisca
- fulgi migdale
Mod de preparare
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele (scortisoara, nucsoara si ghimbir), se amesteca apoi se adauga morcovii rasi pe razatoarea cu gauri mici. Se mixeaza apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata. Se incorporeaza spuma de albusuri cu miscari usoare si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de gade pentru cca 40-45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit si se taie in trei parti.
Siropul: Se prepara siropul. Apa cu zaharul se amesteca pe foc mic pana se dizolva acesta apoi se adauga coaja rasa de portocale. Se lasa deoparte.
Crema: branza de vaci se mixeaza si se adauga untul la temperatura camerei. Se mixeaza bine, se adauga apoi crema de lapte condensat si zaharul pudra vanilat. Se mixeaza totul bine si se da la rece pana in momentul folosirii.
Asamblare tort: Se asaza pe un platou primul blat. Se insiropeaza, se unge cu crema de branza, se pune al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema. Deasupra se pune ultimul blat insiropat si se unge tortul cu restul de branza.
Fulgii de migdale se prajesc usor, se lasa la racit, apoi se orneaza tortul dupa imaginatie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu morcovi si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|