Desert tort cu morcovi si nuca

Postat de rocsi_1612 in Torturi
7 Ian 2020 | 3699 vizualizari
Desert tort cu morcovi si nuca

De foarte mult timp imi doream sa pregatesc un tort cu morcovi. Ca de obicei, la putin am fost sceptica, nu credeam ca o sa mananc, dar surpriza, m-a cucerit de la prima inghititura. Blatul este umed, nu are nevoie de insiropare si este foarte gustos. Iar crema de branza cu frisca si lamaie l-a facut sa fie grozav. Ma bucur mult ca am incercat reteta, o sa il pregatesc mai des cu siguranta si este perfect chiar si pentru sarbatorile! Poate il incercati si voi!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 4 oua (3 daca sunt mai mari)
    • 120 gr zahar brut
    • 70 ml ulei
    • 100 gr nuca prajita si macinata
    • 200 gr morcov dat pe razatoarea mica
    • 170 gr faina
    • 1 pliculet praf de copt
    • 1 lingurita scortisoara
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 450 gr crema de branza
    • 200 ml frisca lichida
    • 2 linguri cu varf zahar pudra
    • 1 lingurita esenta de lamaie

Mod de preparare

Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea.  Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri. Adaugati morcovul ras, amestecati usor. Cerneti faina, o adaugati treptat, amestecati cu o paleta. La final incorporati vanilia, scortisoara si praful de copt.

Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 18 cm. Turnati compozitia de blat, il introduceti in cuptorul incins, pentru 30-40 de minute, pana este copt si trece testul scobitorii. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Il taiati in 3 foi. Puteti opta sa coaceti foile de blat separat, eu asa procedez.

Crema: Intr-un bol mixati frisca rece 2-3 minute. Adaugati crema de branza, zaharul pudra, esenta de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa. Asezati prima foaie de blat pe un platou. Puneti cam 1/3 din crema, o nivelati. Asezati iar blat, iar 1/3 din crema, nivelati si ultima foaie de blat. Apasati usor si dati tortul la rece o ora. Il scoateti din frigider si il imbracati in crema ramasa. Il decorati dupa preferinte! Sa aveti pofta! Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu morcovi si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Retete similare

Desert carrot cake

Postat de caroline

Desert carrot cake

Blat :   Intr-un bol batem spuma ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit. Punem apoi uleiul si laptele, mixand in continuare. Separat amestecam...

Citeste continuarea

Desert tort cu morcovi si nuca

Postat de mirela0911

Desert tort cu morcovi si nuca

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2020, 11:27
Este ata de bun! Ce frumos ti-a iesit, Rocsi! Bravo!
la 07.01.2020, 11:36
Ce bine arată...!
la 07.01.2020, 11:43
Combinația este foarte reușită. Am servit la o cunoștință și mi a plăcut tare mult. Îl am pe lista luna asta.
la 07.01.2020, 12:16
Ce frumos este,trebuie sa încerc și eu
la 07.01.2020, 12:25
Frumos

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking