Ingrediente
- Pentru blat:
- 4 oua (3 daca sunt mai mari)
- 120 gr zahar brut
- 70 ml ulei
- 100 gr nuca prajita si macinata
- 200 gr morcov dat pe razatoarea mica
- 170 gr faina
- 1 pliculet praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 2 lingurite vanilie
- un praf de sare
Pentru crema:
- 450 gr crema de branza
- 200 ml frisca lichida
- 2 linguri cu varf zahar pudra
- 1 lingurita esenta de lamaie
Mod de preparare
Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri. Adaugati morcovul ras, amestecati usor. Cerneti faina, o adaugati treptat, amestecati cu o paleta. La final incorporati vanilia, scortisoara si praful de copt.
Tapetati cu hartie de copt o tava cu diametrul de 18 cm. Turnati compozitia de blat, il introduceti in cuptorul incins, pentru 30-40 de minute, pana este copt si trece testul scobitorii. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca. Il taiati in 3 foi. Puteti opta sa coaceti foile de blat separat, eu asa procedez.
Crema: Intr-un bol mixati frisca rece 2-3 minute. Adaugati crema de branza, zaharul pudra, esenta de lamaie si mixati pana obtineti o crema spumoasa. Asezati prima foaie de blat pe un platou. Puneti cam 1/3 din crema, o nivelati. Asezati iar blat, iar 1/3 din crema, nivelati si ultima foaie de blat. Apasati usor si dati tortul la rece o ora. Il scoateti din frigider si il imbracati in crema ramasa. Il decorati dupa preferinte! Sa aveti pofta! Sursa de inspiratie
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu morcovi si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|