Desert tort cu mure si cafea

Postat de sufletista in Torturi
23 Noi 2019 | 3256 vizualizari
Desert tort cu mure si cafea

M-am inspirat de pe blogul Luchy

Ingrediente

  • Blat
  • 150 g faina
  • 25 g cacao
  • 2 oua
  • 125 g zahar
  • 75 ml cafea calda
  • 125 g iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • Crema de cafea
  • 150 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g crema de branza
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 lingurite ness
  • Crema de mure
  • 250 g mure congelate
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  • Decor
  • 100 g smantana pentru frisca
  • 100 g frisca lichida
  • mure/zmeura/ciocolata

Mod de preparare

Blat-ouale le amestecam cu telul cu zaharul,uleiul,cafea,iaurtul,sarea.

In alt bol amestecam faina,cacao,praful de copt,bicarbonat.

Adaugam peste oua amestecand cu telul pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartia de copt.Dam la cuptorul incalzit cca 40-50 min pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine inainte sa il taiem.

Fiindca am folosit o tava de 30 cm,l-am taiat in 2 si am mai facut un blat.

Crema de cafea-untuol la temperatura camerei o mixam cu zaharul pudra pana ce devine ca o crema pufoasa,adaugam cafeaua,crema de branza,ciocolata topita si mixam pana ce se omogenizeaza.

Crema de mure-murele cu apa si zaharul le punem intr-un ibric/cratita la foc pana ce se inmoaie presand usor cu lingura pentru a le sfarama.Cand lichidul devine mai gros adaugam amidonul dizolvat in 2-3 linguri de apa.

Amestecam bine si mai lasam pe foc cca 2-3 min,lasam sa se raceasca foarte bine.

Smantana o mixam cu zaharul pudra pana ce devine pufoasa,adaugam murea(din care am oprit putin) si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam cu cafea-adaugam crema de mure-foaie-sirop-crema de cafea-foaie-sirop-crema de mure-foaie de blat-insiropam si dam la rece 1 ora-

Mixam frisca cu smantana si imbracam tortul cu frisca-am decorat cu sirop de mure si(2-3 linguri frisca amestecata cu mure)decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Postat de oanapl

Desert tort cu blat umed, ciocolata si piersici

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2019, 20:29
la 23.11.2019, 20:34
la 23.11.2019, 20:49
Frumos
la 23.11.2019, 20:53
Delicios!
la 23.11.2019, 20:57
Mmmm, dar are arome care imi plac mult! Bravo!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking