Desert tort cu mure si ciocolata

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
19 Sep 2020 | 3545 vizualizari
Desert tort cu mure si ciocolata

Am facut un tort delicios, la care am combinat murele cu ciocolata si cu gustul de rom. 

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar
  • esenta de rom
  • 20 g cacao
  • 130 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Diametru tava: 22 cm
  • Crema cu mure:
  • 200 g mure
  • 100 g zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Crema cu ciocolata:
  • 100 g ciocolata cu caramel
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 g zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura si decor:
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 20 g zahar pudra
  • 2 linguri apa
  • esenta de rom
  • inimioare de ciocolata
  • fulgi de ciocolata alba

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea.

Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se omogenizeaza.

Se incorporeaza cacaua, faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Se toarna aluatul intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Murele se spala si se pun impreuna cu zaharul la fiert pana cand se inmoaie si scade un pic din zeama lasata. Se dau prin sita si se lasa sa se raceasca.

Ciocolata se amesteca cu frisca lichida si se dau la foc pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider pentru a se raci si mai bine.

Intre timp, se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara, apoi se adauga apa. Se lasa la fiert pana cand zaharul caramelizat se topeste si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.

Blatul se taie in doua.

Se asaza o parte din el pe un platou, se pune in jurul lui inelul de la tava detasabila si se insiropeaza.

Intr-o craticioara se amesteca gelatina cu apa si se dau deoparte pentru circa 10 minute. Dupa aceea, se pune craticioara la foc pana cand gelatina devine lichida.

Se mixeaza 200 ml frisca, se adauga gemul de mure si jumatate din gelatina si se omogenizeaza.

Se mixeaza frisca cu ciocolata, apoi se adauga zaharul pudra (dupa gust) si cealalta jumatate de gelatina si se omogenizeaza.

Peste blatul insiropat se pune jumatate din crema de ciocolata, se adauga crema cu mure, cealalta jumatate de crema cu ciocolata si, in final, celalalt blat, care se insiropeaza la randul sau.

Se da tortul la rece pentru cateva ore pentru a se inchega cremele.

Pentru decor, se amesteca ciocolata cu frisca, zaharul si esenta de rom si se pun la foc pana cand se topeste ciocolata si se obtine o compozitie omogena.

Daca este necesar, ciocolata amaruie fiind foarte densa si uscata, se adauga si apa.

Se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se decoreaza tortul cu aceasta ciocolata alaturi de inimioarele de ciocolata si fulgii de ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru friÈ™că până aproape de punctul de fierbere. Se opreÈ™te focul È™i se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici È™i se...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Postat de oanapl

Desert tort cu crema namelaka de mure si ciocolata

Crema namelaka, se pregăteÈ™te cu cel puÈ›in 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Pentru început se pregăteÈ™te piureul de fructe. Se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2020, 14:51
Minunat...!
la 19.09.2020, 14:57
la 19.09.2020, 15:28
la 19.09.2020, 16:25
la 19.09.2020, 19:00
Arata foarte bine!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking