Ingrediente
- Blat:
- 8 albusuri
- 1 praf de sare
- 8 linguri de zahar
- 250 g nuca macinata
- 4 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- Crema:
- 350 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 3 linguri de zahar (sau adaugati dupa gust)
- 3 linguri amidon
- esenta de vanilie
- Decor:
- o ciocolata cu crant (milka daim) maruntita
- Glazura:
- 150 g ciocolata cu lapte
- cateva linguri de lapte
Mod de preparare
Blat: Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare. Impartim compozitia in 2 parti egale.
Turnam prima parte din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt (tava mea are diametrul de 26 cm) si o dam la cuptor la foc mic pentru aproximativ 15 minute. Verificam cu o scobitoare, iar daca este gata, scoatem tava si lasam blatul la racit. La fel procedam si cu cel de-al 2-lea blat.
Crema: Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul (ne folosim de un tel). Adaugam treptat amidonul si amestecam bine pentru a nu se forma cocoloase. Turnam treptat laptele si amestecam. Dam oala pe foc mic si amestecam pana cand compozitia se ingroasa. La final adaugam esenta de vanilie, inchidem focul si lasam crema la racit.
Glazura: Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi si o amestecam cu cateva linguri de lapte
Asamblare: Pe un platou asezam primul blat, adaugam un strat subtire de crema (aproximativ1/2 din crema), punem al 2-lea blat si acoperim cu restul de crema.
Peste crema punem ciocolata maruntita, iar peste ciocolata turnam glazura de ciocolata. Dam tortul la rece pentru cateva ore, apoi il servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|