Desert tort cu pere si crema de vanilie

Postat de sufletista in Torturi
18 Aug 2021 | 2500 vizualizari
Desert tort cu pere si crema de vanilie

retete de suflet

Ingrediente

  • Blat
  • 5 oua
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 5 linguri apa rece
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Jeleu de pere
  • 1 kg pere
  • 2-4 linguri zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 200 ml apa
  • Crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 100 g unt
  • Decor
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixate cu uleiu si apa pana ce sau omogenizat. Mixam 1-2 min cat se omogenizeaza.

Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao, adaugam esenta de rom si amesteca cu o paleta cu miscari usoare de jos in sus,pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care ilvom taia in 2 felii.

Crema de vanilie-intr-o cratita adaugam laptele si punem pe foc sa se incalzeasca,intr-un vas incapator batem galbenusurile cu zaharul,faina,batem bine ca sa nu faca cocoloase cu telul.

Adaugam laptele fierbinte amestecand continuu, transferam crema in cratita din nou si punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Adaugam untul taiat cubuletele la temperatura camerei si amestecam bine pana ce se omogenizeaza,acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Jeleu de pere-perele spalate le curatam de coaja si le taiem in 4 sau in 6 )in functie de cat de mari sunt perele)adaugam intr-o cratita impreuna cu 150 ml apa si restul de ingredinte lasam sa fiara pana ce se inmoaie perele.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam gelatina hidratata in 50 ml apa si dizolvata pe baie de abur,amestecam pana ce se omogenizeaza(gelatina o lasam cateva secunde inainte sa o turnam peste crema)

Ansamblare-pe un platou adaugam prima foaie de blat(eu o folosesc pe cea de deasupra)o insiropam si aadaugam perele dam la rece 30 min pana ce se intareste jeleul,adaugam crema de vanilie si dam din nou la rece 30 min.

Adaugam a 2 foaie de blat insiropam si dam la rece cat pregatim crema de decor.

Intr0un ibric adaugam smantana cu ciocolata rupta bucatele punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o mixam si imbracam tortul cu crema,decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu pere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu pere, nuci si crema caramel

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana nu se mai simt cristalele si bezeaua este ferma. Intr-un bol amestecati...

Citeste continuarea

Desert tort cu banane si pere

Postat de cristina1985

Desert tort cu banane si pere

Blaturi: se bat ouale cu 2 lg apa fierbinte si 120 g zahar. Apoi, se adauga faina de grau, cea de hrisca, praful de copt si migdalele macinate. Se fac doua blaturi (pe rand sau in acelasi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2021, 21:45
la 18.08.2021, 22:09
Cred că este foarte bun!
la 18.08.2021, 23:02
Bun tort...!
la 19.08.2021, 10:05
la 19.08.2021, 10:32
Bun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking