Desert tort cu pere si mascarpone

Postat de sufletista in Torturi
3 Aug 2021 | 542 vizualizari
Desert tort cu pere si mascarpone

Ingrediente

  • 1 kg pere
  • 100 g zahar
  • 250 g mascarpone
  • 500 g smantana pentru frisca
  • 1 plic gelatina
  • 1 varf cutit scortisoara
  • zeama de lamaie
  • Pentru blat
  • 800 g piscoturi
  • Insiropat
  • 200 ml sirop de pere
  • 100 ml must
  • Decor
  • 200 g smatana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 lingura zahar brun
  • fructe

Mod de preparare

Curatam perele de coaja le taiem cubulete si le stropim cu zeama de lamaie,le adaugam intr-o cratita impreuna cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cca 10-15 min.(pana scade zeama)

Putem sa le zdrobim si sa le facem piure,eu am preferat sa le las asa.amestecam perele racite cu mascarponele.

Mixam frisca pana ce devine o crema pufoasa,adaugam perele si gelatina hidratata conform instructiunilor de pe plic.

Mixam pana ce se omogenizeaza.

Asezam pe un platou aseazam piscoturile care le-am trecut prin amestecul de sirop cu must,adaugam crema de pere,al 2 lea rand de piscoturi si deasupra alt rand de crema,al 3 rand de piscoturi trecute prin sirop si restul de crema ramasa.

Dam tava la frigider cate ore(preferat peste noapte)ca sa se inchege gelatina.

A2 zi indepartam inelul ne ajutam cu cutitul.

Mixam frisca cu zaharul vanilat si adaugam deasupra si pe margini daca dorim,presaram zahar brun si decoram cu fructe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu pere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Desert tort cu faguri si albine

Postat de ancutsa

Desert tort cu faguri si albine

  Decorațiuni: Pentru albine și litere, se topesc 40 g ciocolata neagră și 20 g ciocolată albă, în două castronele, pe baie de abur, se lasă la răcit. Se adaugă în...

Citeste continuarea

Desert tort cu fructe de padure, pere si smochine

Postat de ancutsa

Desert tort cu fructe de padure, pere si smochine

  Pentru blaturi: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, îndulcitorul şi apa de flori de portocal, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca măcinată şi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2021, 09:39
la 03.08.2021, 09:48
Deliciu!
la 03.08.2021, 11:43
Delicioasa!!!!
la 03.08.2021, 12:46
la 03.08.2021, 13:36

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking