Desert tort cu piscoturi si crema cu mure

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
18 Aug 2020 | 3212 vizualizari
Desert tort cu piscoturi si crema cu mure

Un tort foarte bun, potrivit pentru zilele calduroase in care nu vreti sa dati prea mult drumul la aragaz.

Ingrediente

  • 400 g mure
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml apa plata
  • 300 g piscoturi
  • 150 ml sirop de zmeura
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 g lapte condensat

Mod de preparare

Se spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca.

Gelatina se pune intr-o craticioara, se amesteca cu 100 ml apa rece si se da deoparte.

Intr-o tava mare pentru cozonac, umezita si tapetata cu o folie, se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in siropul de zmeura diluat cu 150 ml apa.

Se mixeaza 300 ml frisca, apoi se incorporeaza in ea laptele condensat si gemul de mure. Din aceasta crema se iau 200 g pentru decor, care se pastreaza intr-o caserola la frigider.

Gelatina se pune la foc pana cand devine lichida, apoi se toarna peste crema de mure ramasa si se mixeaza.

Se asaza un strat de crema peste piscoturile din tava, apoi se completeaza cu inca un strat de piscoturi inmuiate in sirop, din nou un strat de crema, iar la final inca un strat de piscoturi insiropate.

Se inveleste tortul cu folie si se introduce la frigider pana a doua zi sau pana cand  crema este bine inchegata.

Dupa aceea, se mixeaza restul de 200 ml de frisca si se decoreaza tortul cu ea, alaturi de crema cu mure pastrata anterior.

De asemenea, pentru decor se pot folosi mure proaspete si frunze de roinita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piscoturi si crema cu mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Dupa ce am obtinut o spuma tare, se pun cele doua linguri de apa,...

Citeste continuarea

Desert tort cu fructe si mascarpone

Postat de antici_gabytza

Desert tort cu fructe si mascarpone

Prima data pregatim cafeaua. Punem 400 ml apa la fiert dupa care adaugam 5 lingurite cafea si 3 lingurite zahar. Lasam sa fiarba, oprim focul si lasam sa se limpezeasca Pregatim un bol mai mare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2020, 21:14
Cât de frumos și bun este...!
la 18.08.2020, 21:21
Tare frumos!
la 18.08.2020, 21:23
la 18.08.2020, 21:26
super
la 18.08.2020, 21:27

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking