Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
1 Ian 2020 | 3344 vizualizari
Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

Si iata ca am ajuns si la reteta cu numarul 600!!! Cam greu, dar am ajuns.  Cu aceasta ocazie vreau sa va multumesc pentru tot ceea ce am invatat de cand sunt pe bucataras.ro si sper sa mai invat multe si de acum incolo si sa mai aduc muuulte retete, inventate de mine, inspirate de prin carti si reviste, de pe internet sau de la voi. Voiam sa fac de mult timp acest tort. Mi-a placut foarte mult al lui Deyutzky, dar nu l-am facut la fel. La crema de ciocolata amaruie vreau sa mentionez ca ar merge sa puneti 150 g de ciocolata deoarece crema a fost prea densa, dupa cum veti vedea si in poze. Merisor chiar ma sfatuise cu cateva zile inainte sa il fac sa pun mai putina ciocolata amaruie, dar nu am ascultat-o, din pacate, si crema a iesit taricica dupa ce s-a inchegat. In rest, acest tort necesita timp, rabdare si vase multe, dar merita.

Ingrediente

  • Blat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • esenta de rom
  • 30 g cacao
  • 50 g faina
  • 3 g praf de copt
  • Diametru tava: 22 cm
  • Sirop:
  • 50 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom
  • Crema cu ciocolata amaruie:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie (puteti pune si 150 g)
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Crema cu ciocolata cu lapte:
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Crema cu ciocolata alba:
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata alba
  • 5 g gelatina
  • 50 ml apa
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu rom
  • Decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • figurine de ciocolata

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se adauga treptat) si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Se scoate blatul din tava la 10 minute dupa ce a fost scos din cuptor si se aseaza cu fata pe un gratar pentru racire, iar peste el se pun un tocator si un obiect greu pentru a se uniformiza.

Pentru creme se pregatesc trei vase. In fiecare vas se pun ciocolatele din fiecare culoare si cate 200 ml frisca. Se pun vasele la foc si se mesteca continuu in ele pana cand ciocolatele se topesc. Se toarna fiecare ciocolata in cate un castron mare si se lasa sa se raceasca, apoi se baga la frigider pentru a fi cat mai reci.

Se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa ce se racoreste se adauga esenta de rom.

Se aseaza blatul pe un platou, punand inelul de la tava detasabila de jur-imprejurul lui, si se insiropeaza.

Am pregatit gelatina tot in trei vase diferite pentru a fi sigura ca am pus cantitati egale. Astfel, peste fiecare 5 g de gelatina am pus 50 ml apa rece si am lasat-o sa se solidifice.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Dupa aceea, se mixeaza ciocolata amaruie. Se ia un vas cu gelatina si se baga in cratita cu apa fiarta si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida. Se amesteca apoi cu crema de ciocolata amaruie.

Se intinde crema peste blat.

Se procedeaza la fel si cu crema de ciocolata cu lapte, apoi si cu crema de ciocolata alba.

Se da torul la rece pana a doua zi sau pana cand cremele sunt bine inchegate.

Dupa aceea, cu ajutorul unui cutit se desprinde tortul de inelul detasabil, care se scoate.

Se pregateste glazura, topind ciocolata in frisca. Se lasa sa se racoreasca, apoi se intinde cu grija peste tort. Efectul de ciocolata cursa il obtineti daca turnati ciocolata cu lingura cat mai aproape de margini. Ciocolata nu trebuie sa fie nici prea calda (se va topi crema de pe tort), dar nici prea rece (nu se va mai intinde la fel de bine).

Se da tortul din nou la rece, timp in care se mixeaza frisca pentru decor.

Se decoreaza tortul cu frisca si cu figurinele de ciocolata.

Tortul cu trei feluri de ciocolata se poate pudra cu cacao.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Tort Milch Schnitte in ghiveci

Postat de simona72

Tort Milch Schnitte in ghiveci

Pt blat: galbenusurile se freaca cu zaharul si cu vanilia pana se deschide la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul intercalat cu putin lapte pana terminam tot uleiul si...

Citeste continuarea

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000)

Iata cum se prepara Reteta de tort Constelatialeu, universul meu colorat (desertul cu nr.1000) Blat cu migdale : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2020, 22:57
Felicitari, la cat mai multe retete delicioase si aspectoase !
la 01.01.2020, 23:08
Felicitari!
la 01.01.2020, 23:37
Felicitari
la 02.01.2020, 02:59
Felicitari!🌷 Ti-a iesit super! ❤ La cat mai multe retete! 🤗
la 02.01.2020, 08:28
Felicitari, fata harnica si priceputa!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking