desert tort de biscuiti cu ciocolata

Postat de ela in Torturi
22 Ian 2016 | 17327 vizualizari
desert tort de biscuiti cu ciocolata

Nicio zi fara ciocolata....

Ingrediente

Blat:

  • 600 g biscuiti
  • 250 g unt
  • 200g zahar
  • 50 g cacao
  • 200 g nuca
  • 250 ml apa
  • 2 plicuri zahar vanilat cu aroma de rom
  • 1 lingura rom

Crema:

  • 500 ml crema mascarpone + 1 lingura zahar pudra + 50 ml lapte (numai daca crema este foarte grasa)
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 g  ciocolata alba
  • 50 g unt

Glazura:

  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie

Mod de preparare

Jumatate din biscuiti ii dam cateva clipe prin robotul de bucatarie, sa fie macinati grosier nu fin. Restul ii rupem cu mana bucati mici. La fel procedam si cu nuca, o parte o macinam si o parte o rupem bucatele si amestecam cu biscuitii intr-un vas mai mare.
Intr-o craticioara punem cacaua, zaharul, zaharul cu aroma de rom si apa calduta si lasam pe foc, amestecand continuu cateva minute, apoi adaugam untul taiat cubulete si esenta de rom si amestecam bine pana se topeste untul si compozitia este omogena.

Siropul fierbinte il turnam peste biscuiti si nuca si amestecam bine.
Tapetam cu folie alimentara o forma rotunda cu margini detasabile de 22cm in care punem compozitia de biscuiti si nivelam bine cu mainile umede.Dam la rece pana cand pregatim crema.


Crema: Ciocolata alba o topim cu untul pe baie de aburi si o lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra si in cazul in care crema este foarte grasa, adaugam laptele, daca nu, nu punem lapte.

Mixam doar cateva clipe, sa nu se taie mascarponele, apoi adaugam treptat frisca lichida, in timp ce mixam, pana se intareste compozitia.

La sfarsit adaugam ciocolata topita, rece si mai mixam cateva clipe. Crema o punem peste blatul de biscuiti si dam din nou la frigider.

Glazura: Ciocolata neagra o rupem bucati. Punem frisca lichida intr-o craticioara si lasam pe foc pana ajunge in punctul de fierbere (nu lasam sa fiarba!), apoi turnam peste bucatile de ciocolata si amestecam energic si rapid pana se topeste ciocolata.

Dam la congelator pana se intareste putin ciocolata, apoi turnam peste crema si dam la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "desert tort de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort aniversar Unicorn

Postat de momo121

Desert tort aniversar Unicorn

Pentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar in 2-3 transe si dam deoparte, iar cealalata jumatate adica 70g le...

Citeste continuarea

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Postat de oanapl

Desert tort cu biscuiti oreo, ciocolata si mure

Se încălzesc 200g smântână pentru frișcă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată neagră tăiată bucățele mici și se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2016, 12:00
Nu mai zic prea multe, că la poză am tot comentat, pe facebook. Un lucru e clar, dieta mea cuprinde şi aşa ceva. E drept, nu găsesc prea des un astfel de "medicament", dar am reţeta cu mine în orice zi, aşa că acolo unde-l găsesc, fac tratament intensiv. ) Fain
la 22.01.2016, 12:01
Ce frumoasa este
la 22.01.2016, 12:03
Arata asa de bine!
la 22.01.2016, 12:06
Huooooooooooooooooooooooooooooooooo, ai venit cu beleau asta, sa nu mai pot dormi la noapte..
la 22.01.2016, 12:06
ce bine arata

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking