Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie

Postat de merisor67 in Torturi
30 Aug 2018 | 9465 vizualizari
Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie

Simplu de preparat, foarte gustos și, mai ales, foarte aromat, acest Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie! Merele călite cu unt și scorțișoară, s-au combinat perfect cu crema de vanilie în care am adăugat și ciocolată albă. Sunt mult mai rapide torturile cu biscuiți, sau cele cu pișcoturi, pentru că nu mai ai grija coacerii blatului și a răcirii acestuia. Însă ideea combinației de mere și cremă de vanilie, am preluat-o de pe blogul Gicuței: Bunătăți din bucătăria Gicuței, căreia îi mulțumesc pentru inspirație!  

Ingrediente

  • 450 biscuiți petit beurre
  • Pentru stratul de mere:
  • 1 kg mere acrișoare, rase
  • 125 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 100 g unt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 l lapte
  • 100 g amidon
  • 30 g făină
  • 100 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • 1 praf sare
  • 100 g ciocolată albă
  • 250 g mascarpone
  • Pentru glazura de ciocolată:
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 1 lingură lapte
  • 25 g unt

Mod de preparare

Pregătim merele pentru Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie.

Curățăm merele de coajă și cotoare și le dăm pe răzătoarea mare.

Le punem într-un vas, pe foc și le amestecăm cu zahărul, până când se caramelizează și se formează sirop.

Adăugăm amidonul, în funcție de cât sirop rezultă și amestecăm intens, pentru omogenizare.

Când se îngroașă ca o budincă, adăugăm untul tăiat bucățele și scorțișoara și din nou amestecăm.

Mai lăsăm merele pe foc până se topește untul și se omogenizează compoziția, apoi stingem focul și dăm vasul la rece.

Pregătim crema de vanilie.

Amestecăm amidonul cu zahărul, făina și puțin lapte rece.

Restul de lapte îl punem la fiert cu un praf de sare, iar când este fierbinte, adăugăm amestecul de mai sus.

Amestecăm intens până când crema se îngroașă ca o budincă și fierbe creând bășicuțe.

Adăugăm ciocolata ruptă în bucăți, vanilia și din nou amestecăm până la omogenizare.

Stingem focul, acoperim crema cu o folie direct peste ea pentru a nu face crustă și o dăm la rece.

Crema va fi ceva mai groasă, aproape de consistența unei budinci.

Când este răcită, o mixăm și încorporăm mascarponele.

Asamblare Tort de biscuiți cu mere și cremă de vanilie.

Așezăm un rând de biscuiți în tavă și întindem peste ei jumătate din crema de vanilie.

Așezăm din nou un rând de biscuiți peste cremă și întindem peste ei crema de mere.

Urmează un alt rând de biscuiți, restul de cremă și terminăm cu un ultim rând de biscuiți.

Topim ciocolata la bain marie împreună cu untul și laptele, o omogenizăm și o turnăm fierbinte peste ultimul rând de biscuiți.

O întindem bine cu spatula de tort  și dăm tava cu tortul de biscuiți la rece pentru cel puțin o oră.

Nu este necesar să însiropăm biscuiții, deoarece se vor hidrata de la creme.

Nouă ne-a plăcut tare mult acest tort, sper să vă placă și vouă dacă îl veți încerca!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti cu mere si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu mere si crema diplomat

Postat de oanapl

Desert tort cu mere si crema diplomat

Pentru blat fărâmițezi biscuiții. Adaugi untul topit și omogenizezi compoziția apoi o așezi în strat uniform pe un platou în interiorul unui inel reglabil (cu diametrul de...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de mere si frisca

Postat de antici_gabytza

Desert tort cu crema de mere si frisca

Spalam merele si le curatim de coaja. Apoi le dam prin razatoare si le punem la fiert impreuna cu zaharul si 50 ml apa.Le lasam sa fiarba dar mai amestecam din cand in cand.Intre timp intr-un bol...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2018, 13:56
Ce combinatie faina
la 30.08.2018, 13:57
Ahaaaaa!Prima sosita ,prima servita din bunatate! Delicios a fost!
la 30.08.2018, 14:07
Excelent!
la 30.08.2018, 14:08
bun bun
la 30.08.2018, 14:08
dementiala prajitura asta

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking