Ingrediente
- 120 gr. unt
- 1 pahar de lapte
- 1 borcan mare de nutella( 750 gr.)
- 1/2 cutie de jeleuri de portocale invelite in ciocolata( eu am gasit in Lidl )
- 3 linguri alune de padure crude
- vanilie
- esenta de rom( dupa gustul personal, mie imi place mai aromat)
- coaja de portocala( Bio)
- o ciocolata alba cu stracciatella
- 460 gr. biscuiti
Mod de preparare
Intr-un vas larg am sfaramat biscuitii.
Intr-un ibric am pus laptele si l-am infierbantat, am topit untul, in el am pus vanilia, romul am amestecat si am turnat totul peste biscuiti.
Am rupt jeleurile bucatele si le-am pus deasupra, am pus o jumatate de borcan de nutella in interior, alunele de padure, coaja de portocala razuita si am amestecat bine pana s-a omogenizat compozitia.
In forma de tort am pus compozitia si deasupra am pus restul de nutella. Am decorat tortul cu ciocolata alba razuita.
Tortul l-am tinut la rece pana a doua zi.
Am portionat tortul si l-am decorat cu jeleuri de ciocolata.
Delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de biscuiti cu Nutella, jeleuri de portocale si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|