Desert tort de ciocolata

Postat de Oana in Torturi
4 Iul 2017 | 13172 vizualizari

Tortul de ciocolata, cu crema fina si blat pufos, usor insiropat, aromat cu portocala, este perfect pentru orice eveniment special sau pentru a-ti potoli poftele dulci! Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus!

Ingrediente

Blat:

  • 8 oua
  • 200 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 50 gr cacao
  • un praf de sare
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

Crema ganache:

  • 800 gr ciocolata
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr unt moale
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite esenta de cafea

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 1 lingura coniac

Mod de preparare

Prepara mai intai ganache-ul de ciocolata, pentru ca trebuie lasat apoi la frigider! Pune smantana intr-o craticioara si incalzeste-o pe foc pana atinge punctul de fierbere. Da craticioara deoparte si adauga ciocolata rupta. Las-o sa se topeasca pentru cateva minute, apoi omogenizeaza bine cu un tel. Adauga untul, mai amesteca putin si lasa crema sa se raceasca. Pune-o la frigider pana pregatesti blatul.

Blat: Separa ouale si mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga apoi treptat zaharul pana obtii o bezea lucioasa. Pune deasupra galbenusurile si incorporeaza usor cu o spatula. Amesteca faina cu cacaua si cerne-le treptat deasupra, amestecand de jos in sus, pana aluatul devine omogen. La final adauga vanilia si coaja de portocala.

Tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu diametrul de 26 cm si rastoarna compozitia. Coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca este gata. Scoate-l din cuptor si rastoarna-l pe un prosop peste care ai pus o hartie de copt si lasa-l la racit. 

Pregateste apoi siropul: pune zaharul intr-o craticioara si lasa-l pe foc mic sa se caramelizeze. Adauga apoi apa si lasa-l sa se dizolve bine. Cand s-a racit, adauga esenta de cafea si coniacul. 

Urmeaza asamblarea tortului. Scoate crema din frigider si bate-o cu mixerul la viteza mare 2-3 minute, pana devine pufoasa si aerata. Taie blatul in 3 parti egale, asaza primul blat pe un platou si insiropeaza-l. Pune o treime din crema, apoi al doilea blat, insiropeaza-l usor, pune iar crema si apoi ultimul blat. Insiropeaza-l si pe acesta si imbraca tortul cu crema ramasa. Decoreaza-l dupa plac si lasa-l apoi la frigider cateva ore inainte sa il tai. 

Tortul meu de ciocolata a iesit minunat!

Te provoc sa incerci si tu reteta mea, meriti un rasfat dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de desert cu clementine

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert cu clementine

Iata cum se prepara Reteta de desert cu clementine Mai intai mi-am pregatit forma de tort, am imbracat-o in folie alimentara si apoi cu folie acetata. Banana am taiat-o in bucatele mai mici,...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.07.2017, 18:22
frumos
la 04.07.2017, 20:22
la 06.07.2017, 14:10
Delicios!
la 06.07.2017, 15:29
Frumos!
la 06.07.2017, 20:57
Foarte bun!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking