Desert tort de ciocolata

Postat de CofetariiBucatari in Torturi
28 Ian 2018 | 4272 vizualizari
Desert tort de ciocolata

Un tort foarte gustos, cu un gust intens de ciocolata, cu o textura fina si cu un aspect fabulos. O reteta care merita incercata!!!

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 gr zahar tos
  • 150 gr faina alba
  • 40 ml ulei
  • 1 esenta de rom (25 ml)
  • 30 gr cacao
  • Crema:
  • 350 gr ciocolata cu lapte si amaruie
  • 350 ml smantana
  • Sirop:
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 ml apa
  • Glazura:
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr margarina

Mod de preparare

Blat: Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin deschise la culoare. Adaugam, pe rand, in compozitie uleiul, esenta de rom, faina si cacaua. Amestecam totul cu o lingura de lemn. Turnam aluatul intr-o tava (unsa cu ulei si pudrata cu faina) si il punem la copt 30 de minute, la 180 grade C. Dupa ce blatul s-a racit, il taiem orizontal in trei foi egale.

Crema: Punem smantana pe foc pana cand devine foarte fierbinte, apoi o turnam peste ciocolata si amestecam bine toata compozitia pana se topeste toata ciocolata. Punem crema la frigider timp de o ora pentru a se intari.

Sirop: Amestecam bine zaharul cu apa pana se dizolva complet. Apoi siropul este gata.

Glazura:Topim intr-un bol margarina cu ciocolata pana devin o glazura frumoasa.

Asamblarea tortului: Scoatem crema din frigider si o mixam 5 minute. Insiropam prima foaie de blat, o acoperim cu crema si asa procedam si cu a doua foaie. Punem a treia foaie de blat, o insiropam, acoperim marginile tortului cu crema si turnam glazura peste tort. Apoi decoram tortul cu putina crema si zahar pudra. Il lasam la frigider pentru o ora si apoi poate fi servit!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de desert cu clementine

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert cu clementine

Iata cum se prepara Reteta de desert cu clementine Mai intai mi-am pregatit forma de tort, am imbracat-o in folie alimentara si apoi cu folie acetata. Banana am taiat-o in bucatele mai mici,...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2018, 08:55
la 28.01.2018, 09:32
la 28.01.2018, 09:49
la 28.01.2018, 11:39
la 29.01.2018, 15:04
ador tot ce este cu ciocolata

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking