Desert tort de ciocolata

Postat de ancutsa in Torturi
5 Mar 2018 | 2051 vizualizari
Desert tort de ciocolata

Un tort de primăvară cu multă ciocolată. Am ales să prepar blatul de negresă (preferatul meu), cremă ganache albă, cuvertură de ciocolată neagră (care se sparge zgomotos când înfingi linguriţa), l-am decorat cu floricele şi fistic.

Ingrediente

  • Pentru pandişpan:
  • 250 g Rama Maestro 72% grăsime;
  • 5 linguri zahăr;
  • 5 ouă;
  • un praf de sare;
  • 10 linguri lapte;
  • 7 linguri făină;
  • un plic praf de copt;
  • Pentru crema ganache albă:
  • 200 ml frişcă lichidă;
  • 100 g ciocolată albă;
  • Pentru cuvertura de ciocolată neagră:
  • 100 g ciocolată neagră;
  • 50 g unt;
  • Pentru decor:
  • Nucă rumenită;
  • Puţin fistic;
  • Flori din crema ganache, flori de ciocolată albă, flori roz de napolitană

Mod de preparare

 

 Pentru blat: se amestecă untul sau margarina cu zahărul, se adaugă treptat ouăle, un praf de sare, laptele, făina şi praful de copt, omogenizand. Se obţine o compoziţie uşor lichidă care se toarnă într-o tavă rotundă cu foaie de copt şi se da la cuptorul preîncalzit, la foc mediu, aprox 40 de minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit.

 Pentru crema ganache albă: se încălzeşte frişca lichidă atât cât să frigă la deget, se toarnă peste ciocolata albă ruptă bucăţele şi se amestecă bine până se topeşte. Se dă la frigider până se răceşte, apoi se bate ca pe frişcă, până devine cremoasă şi mătăsoasă.

 Se taie blatul în două foi, se umple cu crema ganache, păstrând deoparte mai puţin de o treime de cremă şi pentru decor. Se presară nucă rumenită şi măcinată şi se adaugă capacul tortului.

 Pentru cuvertura de ciocolată neagră: se topeşte la bain-marie ciocolata neagră ruptă bucăţele, se adaugă untul şi se amestecă bine. Se lasă un pic să se răcească, apoi se toarnă peste tort, îmbrăcându-l cu grijă. Se dă la frigider măcar 10 minute cât să se întărească un pic glazura. Se ornează tortul cu flori din crema ganache rămasă, flori de ciocolată albă, flori roz din napolitană şi puţin fistic. Se dă la frigider până la servire.

 

Timp de coacere: aprox 40min

Timp de pregătire: aprox 1h 20min

Porţii: 12

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/03/tort-de-ciocolata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Postat de Caty

Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa

Cum se prepara Cheesecake fara coacere - Reteta rapida si delicioasa Mai intai punem gelatina la hidratat in 150ml apa rece, apoi ne ocupam de biscuiti. Ii macinam, ii amestecam cu untul topit...

Citeste continuarea

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Postat de Constelatialeu

Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat

Cum se prepara Tort cu crema de capsuni - un desert savuros si aromat Blat : Intr-un bol de inox am pus albusurile cu un praf de sare si am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2018, 15:56
Ce bine arata!😍
la 05.03.2018, 16:02
Ce frumos si bun!
la 05.03.2018, 16:26
Nu l-ai decorat doar cu floricele, ci l-ai încadrat și-n mirosul florilor ce vestesc primăvara.
la 05.03.2018, 16:27
la 05.03.2018, 16:29
Ce bun si dragalas!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking