Desert tort de ciocolata cu crema de mascarpone

Postat de mirela0911 in Torturi
8 Dec 2020 | 3221 vizualizari
Desert tort de ciocolata cu crema de mascarpone

Pentru ca maine implinesc 10 ani de cand sunt aici cu voi, pe Bucataras, am zis sa nu treaca aceasta zi fara un tort deosebit. Chiar daca nu e cine stie ce la prima vedere, va garantez ca este un tort delicios, cele doua arome, ciocolata si mascarponele se imbina perfect. Dupa prima felie, parca ai mai savura inca una. Pusesem ochii de ceva vreme pe acest tort, de pe un site unguresc, candva am avut o tentativa de a-l face dar ceva am gresit la el si nu mi-a iesit, insa de data aceasta ne-am lins pe degete, vorba aia.

Ingrediente

Blatul:

  • 130 g unt
  • 300 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 2 lg iaurt natural
  • 50 g cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 140 g faina alba

Crema de mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic intaritor frisca
  • 50 g zahar pudra

Crema de ciocolata cu alune:

  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 80 g ciocolata cu alune
  • 100 g ciocolata amaruie

Pentru decor:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2 lg nuca de cocos
  • zmeura
  • 100-150 ml lapte dulce

Mod de preparare

Blatul: Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si praful de sare pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. 

Se amesteca faina alba, praful de copt si cacaua. Se presara jumatate din cantitate peste crema de unt, se toarna jumatate din cantitatea de lapte si se mixeaza pentru omogenizare. Se adauga si restul de ingrediente uscate si restul de lapte. Se omogenizeaza bine. La final se adauga iaurtul, se amesteca bine apoi se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa cca 40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se scoate din cuptor, se asaza pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine. Se taie apoi in doua parti pe orizontala.

Crema de mascarpone: Se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul pudra si intaritorul. Se adauga pe rand mascarponele si se mixeaza pana la omogenizare. Se da la rece.

Crema de ciocolata: Se incalzeste pe baie de abur sau la foc foarte mic frisca impreuna cu ciocolata cu alune si cea amaruie, rupte in bucati mai mici. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata dupa care se lasa sa se racoreasca, amestecand ocazional.

Asamblare tort: Pe un platou se asaza primul blat. Se insiropeaza cu lapte dulce apoi se unge cu jumatate din cantitatea de crema de mascarpone. Se asaza in jurul blatului un inel reglabil. Se toarna peste crema de mascarpone crema de ciocolata cu alune, racita usor. Se da la rece pentru cateva ore. Se scoate apoi tortul de la frigider si se pune restul de crema de mascarpone. Se niveleaza apoi se asaza al doilea blat, insiropat cu lapte dulce. se da din nou la rece pentru cateva ore.

Se imbraca tortul in frisca iar deasupra se toarna ciocolata amaruie topita in prealabil cu frisca, lasand sa curga usor si pe margini. Se orneaza cu nuca de cocos si zmeura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata cu crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Retete similare

Desert tort 16 ani

Postat de mirela0911

Desert tort 16 ani

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga cele 2 lg de...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de portocale si zmeura

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.12.2020, 18:43
La mulți ani cu multe rețete delicioase !
la 08.12.2020, 18:54
Wowww! La câți mai mulți ani gustoși și aromați pe Bucătăraș!
la 08.12.2020, 18:58
La multi ani cu retete minunate!
la 08.12.2020, 19:01
La multi ani !
la 08.12.2020, 19:04
SUPEEER,FELICITARI!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Montare D’oro
Multicooking