Ingrediente
- 200 g biscuiți digestivi, mărunțiți
- 80 g unt, topit
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 lingură unt de arahide (opțional)
- 2 banane mari, tăiate felii
- 250 ml smântână lichidă
- 2 linguri cacao
- 80 g ciocolată 50% cacao
Mod de preparare
Am început prin a face crusta. Am amestecat biscuiții cu zahărul pudră, untul topit, o lingură de cacao și untul de arahide. Compoziția rezultată se presează la baza unei tăvi cu pereții detașabili, cu diametrul de 18 cm.
Peste crustă, așezăm un strat de banane, peste care vom veni cu ciocolata.
Pentru crema de ciocolată, pregătim o crăticioară în care aducem smântâna la punctul de fierbere.
Oprim focul, adăugăm ciocolata bucăți și lăsăm 2 minute. Apoi adăugăm cealaltă lingură de cacao și amestecăm energic până avem o cremă subțire, omogenă.
Turnăm peste banane și dăm la rece pentru cel puțin 2 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata si banane fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|