Am facut blatul pentru inceput. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare si zeama de lamaie, apoi am adaugat treptat zaharul, pana obtinem o bezea ferma. Se adauga si galbenusurile, le omogenizam, adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua. Se da la cuptor, pentru 30 de minute, dupa care se lasa la racit, pe un gratar.
Crema de ciocolata alba :
Am pus frisca intr-o cratita, impreuna cu ciocolata bucati, cu un varf de sare. Se topeste la foc mic, dupa ce se topeste, se lasa la racit; cand e rece, se baga la frigider.
Se procedeaza la fel cu ciocolata de lapte .
Pentru crema de capsuni, capsunile spalate le trecem prin blender.
Frisca mixata se amesteca cu pasta de capsuni.
Siropul: punem apa pe foc impreuna cu zaharul, amestecam pana se topeste zaharul, apoi adaugam esenta.
Asamblare:
1. Blatul de tort se taie in 2.
2. Imbracam peretii formei detasabile, in folie alimentara.
3. Hidratam gelatina separat pentru fiecare crema, crema o mixam bine pana se spumeaza.
4. Am pus deoparte cate putin din fiecare crema pentru decor.
5. Punem prima felie de blat, insiropam, punem crema alba amestecata in prealabil cu gelatina, punem din loc in loc capsuni, intindem crema de ciocolata cu lapte, iar capsuni. Acoperim cu al doilea blat, insiropat inainte.
6. Dam la frigider.
7. Decoram dupa plac.
Voi reface tortul cat inca sunt capsuni in piata, sper sa imi iasa la fel de frumos ca al lui Mery.