Desert tort de ciocolata Tuxedo

Postat de gabrielacuisine in Torturi
8 Iul 2013 | 62440 vizualizari

Acest tort se numeste ” Tuxedo” deoarece este alb si negru exact ca un “Tuxedo” (in engleza = frac). Eu il cumpar aici dintr-un magazin care se numeste Costco si unde gasesti o sumedenie de prajituri delicioase, este foarte ciocolatos (a se vedea ingredientele), foarte decadent si divin de bun! Va avertizez totusi, ca are multa ciocolata si, pentru cei bolnavi cu inima, nu prea este recomandat :-) . Vreau sa zic doua cuvinte si despre blat, reteta am gasit-o pe foodnetwork postata de Betty Croker care este foarte recunoscuta pentru retetele de dulciuri in Statele Unite si Canada. Dupa mine, este cel mai bun blat, extrem de simplu de facut si extrem de bun, umed, potrivit de dulce (as putea spune chiar perfect), moale, nu trebuie insiropat, are o culoare superba…si, va va placea atat de mult, incat o sa il mai folositi, cu siguranta, si la alte torturi/ prajituri. Se poate consuma si ca atare. Si…cu acest tort, am sarbatorit ziua de nastere a sotului meu, care si-a dorit foarte mult ca eu sa reproduc deliciosul tort Tuxedo pe care de obicei il luam de-a gata si pentru ca am vrut sa vedem daca ne iese la fel ca cel cumparat din magazin. Eu zic ca mi-a iesit :-)

Inapoi la reteta

Comentarii (65)

la 01.09.2013, 15:53
multumesc Ina! trebuie sa il incerci neaparat! este the best of the best!
la 27.10.2013, 08:19
ce bine arata
la 15.11.2013, 12:08
Uuuuuu cata ciocolata trebuie sa-l incerc si eu
la 23.11.2013, 21:40
cat de bine arata
la 10.12.2013, 21:09
Am preparat tortul tau draga mea...fabulos! Multumesc din suflet!

http://www.bucataras.ro/retete/tort-tuxedosio-aniversare-de-suflet-54694.html
la 12.12.2013, 15:14
Rux iti multumesc din suflet! ti-am lasat un mesaj la reteta .
la 29.12.2013, 21:41
Blaturile trebuie insiropate cumva? Arata delicios!
la 29.12.2013, 21:43
WhiteVeve,fiind un blat cu iaurt,nu cred ca e nevoie sa fie insiropat,sper ca asa a gandit si Gabriela
la 29.12.2013, 21:47
Da, nu trebuiesc insiropate ...e genul de blat care nu necesita insiropare
la 30.12.2013, 17:25
Da, fetele au dreptate, blatul nu trebuie insiropat! este un blat umed prin consistenta sa, in special cand se foloseste iaurt sau lapte batut la blat, va iesi un blat umed! Multumesc fetelor!
la 28.01.2014, 20:08
tocmai e in curs de facere acest tort minunat, pt ziua printesei mele...maine implinim 9 luni, cele mai frumoase din viata mea! DAR...nu mi-a iesit crema alba..a iesit prea lichida, desi am pus chiar mai multa ciocolata si astfel am ajuns la gelatina. sa speram ca va iesi pana la urma...
la 29.01.2014, 03:28
Dianetts imi pare rau sa aud ca nu ti-a iesit crema alba, am pus si eu o data mai multa ciocolata alba comparativ cu frisca si nu mi-a iesit, a iesit mai densa, deci nu pufoasa cum ar trebui sa fie si cand am asamblata cu blatul de deasupra si am apasat putin pe tort, s-a scurs toata crema. secretul consta in a pune jumatate cantitate de frisca si jumatte cantitate de ciocolata alba, dar ciocolata alba sa fie extraordinar de buna, gen Lindt sau Heidi sau Milka, nu merge cu orice ciocolata, eu am facut si cu menaj dar tot mai multumita am fost de ciocolata ambalata.
Cu gelatina sigur o sa ti se inchege . Poate revii cu pareri ca sunt tare curioasa cum ti-a placut! La multi ani printesei sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea!
la 29.01.2014, 09:59
Multumim mult, Doamne-ajuta, la fel si voua! Am folosit ciocolata primola, ca si ciocolata alba imi placea cel mai mult...probabil ca din cauza asta nu s-a intarit deloc. Cu gelatina a iesit super... Nu stiu la tine cat de inalt a iesit dar la mine este suuuuper inalt!!! inca nu l-am taiat, suntem in cautari de lumanarica si apoi degustarea... ABIA ASTEPT!!!
la 29.01.2014, 23:40
A iesit inalt si al meu cam de 12 cm sa zic, de la blaturi cred! Sa imi spui dc ti-a placut! Pup!!
la 15.03.2014, 17:13
Superb tort!
L-am facut si eu si pot spune ca este foarte delicios.La inceput am fost cam sceptica in privinta blatului, dar la final s-a dovedit a fi unul foarte bun. Inca odata felicitari pentru reteta!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking