Desert tort de inghetata-reteta de sezon

Postat de abetina in Dulciuri
25 Iul 2017 | 1489 vizualizari
Desert tort de inghetata-reteta de sezon

fiecare fruct cu inghetata sa:)

Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 300 gr  zahar
  • 600 gr smantana
  • 1 pachet mare piscoturi
  • 200 gr ciocolata

Mod de preparare

Se scot samburii de la caise, se amesteca cu zahar si se pun la fiert intr-un vas, se fierb pana se patrund caisele si se topeste zaharul, apoi se da la rece.
Se mixeaza caisele la robotul cu cutite, pana se obtine o pasta omogena.
Se mixeaza smantana pana devine frisca, apoi se adauga peste ea caisele si se continua mixarea la viteza mica, pret de cateva minute.
 Se topeste ciocolata la bain-marie, la 200 gr ciocolata se pun 50 ml apa. Ciocolata era foarte dura, deci cu continut scazut de apa.
Intr-o tava detasabila, se pune hartie cerata, se asaza piscoturi pe fundul tavii cu mici spatii intre ele si se toarna ciocolata topita la bain-marie, dupa care se da la frigider pret de cateva minute sa se intareasca ciocolata, asa piscoturile nu se vor ridica deasupra cand se toarna compozitia de inghetata. Se scoate tava si se toarna compozitia de inghetata, se asaza piscoturi deasupra si se toarna peste ele ciocolata topita, apoi se da tava la congelator pentru circa 5 ore. Dupa 5 ore, se scoate tava si se portioneaza tortul, se taie pe mijlocul fursecurilor si se da tava, iar la congelator, asa se evita problemele care apar datorita temperaturei de inghetare. Se serveste cu putin rom peste ea sau fara.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata-reteta de sezon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Desert cozonaci bicolori umpluti cu rahat, nuci si stafide

Se cern 500 g faina intr-un vas mare. Se face o adancitura in mijlocul fainii. Se incalzeste lapele la temperatura corpului. Intr-un castron se freaca drojdia cu doua linguri de zahar pana...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza dulce

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert pariziene cu branza dulce

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, lamaia si am omogenizat bine. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2017, 20:52
la 29.08.2017, 18:54

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking