Desert tort de post Excelent
Postat de RODIMUR in Torturi 21 Apr 2019 | 3361 vizualizari
Acesta este primul meu tort de post, dar mă gândesc la el dinainte de a intra în Postul Mare. Îmi propusesem să-l fac cu ocazia acestei mari sărbători, Floriile și de atunci m-am tot gândit la cantități, formă și decor. Tortul acesta de post are la bază prăjitura cu foi cu bulion (eu pun pastă de tomate, pentru că bulionul, fiind lichid, ar cere mai multă făină) și cu creme de gris. ( https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-din-foi-cu-bulion-si-creme-de-caramel-si-de-lamaie-de-post-88871.html )
În fine, vineri am făcut foile, sâmbătă am făcut cremele (de caramel și cu lămâie) și l-am umplut, iar astăzi dimineață, chiar de Florii, l-am decorat. Cu fructe confiate.
A ieșit atât de frumos, încât nici nu-mi venea să-l tai...Primele două felii le-am dus vecinilor, care au fost încântați și mi-au spus că tortul acesta trebuie să poarte numele ”Excelent”. Astfel l-am și botezat...
Mai trebuie să precizez că mi-au ieșit 8 porții generoase (tot atât câte cireșe sunt ”în prima linie”), iar timpul de preparare nu include orele în care (peste noapte) tortul a stat în frigider, la ”presare”, înainte de a fi decorat și definitivat.
Inapoi la reteta
|