Desert tort de vara

Postat de Zamfira in Torturi
22 Iul 2017 | 5058 vizualizari
Desert tort de vara

Ingrediente

  • 500 g mascarpone
  • 450 ml frișcă naturală(grăsime de la 30%- …)
  • 200 g zahăr pudră(cantitatea poate varia în funcție de dulceața fructelor)
  • zeama de la o portocală
  • 1 zahăr vanilinat
  • 2 pachețele de pișcoturi
  • zmeură 500 g
  • căpșuni 200 g
  • pentru decor – afine, mure, coacăze roșii etc.

Mod de preparare

Spălăm fructele cu un jet rapid de apă rece și le lăsăm la scurs pe un șervet. Punem deoparte câteva fructe pentru decor.

Fructele rămase le zdrobim parțial cu o furculiță, adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr pudră, zahăr pudră vanilinată și zeama de la o portocală (atenție la cantitatea de suc, unele portocale sunt mai zemoase și atunci nu trebuie să punem toată cantitatea de suc peste fructele pisate). Important ca fructele pisate să nu băltească în zeamă.

Amestecăm mascarpone cu cealaltă parte de zahăr pudră și începem să o lucrăm cu mixerul. După 1-2 minute adăugăm frișca lichidă (frișca nebătută), lăsăm mixerul să-și facă treaba, în câteva minute crema se va întări foarte bine.

Așezăm într-o tavă de tort cu margine detașabilă pișcoturi rupte în bucăți și bucățele. Punem jumătate din cantitatea de fructe zdrobite peste pișcoturi, apoi jumătate din cremă. Urmează un nou strat de pișcoturi, fructe zdrobite și cremă.

Ornăm cu multe fructe.

Tortul îl putem servi la doar câteva ore după ce l-am ținut la frigider 2-3 ore. (cam repede, dacă n-am avut răbdare, dar totuși e mai bine să așteptăm încă câteva ore) ))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de vara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort M&M ( Minodora si Mihai, 25 de ani batuti pe muchie ) si reteta 1400

Postat de Constelatialeu

Desert tort M&M ( Minodora si Mihai, 25 de ani batuti pe muchie ) si reteta 1400

Blat : Am folosit un inel reglabil pentru torturi, am fixat inelul la dimensiunea de 26 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am...

Citeste continuarea

Desert tort cu mure, zmeura si glazura oglinda

Postat de oanapl

Desert tort cu mure, zmeura si glazura oglinda

Se rupe ciocolata bucăți și se topește lent, pe baie de aburi. Nu e nevoie să amestecăm, o lăsăm să se încălzească delicat și vom amesteca doar la final. Se lasă să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2017, 14:34
Foarte fain tortul Imi place mult ca nu ai folosit gelatina Am eu asa ... o pasarica , legata de ingredientul respectiv
la 22.07.2017, 14:34
Racoros si delicios
la 22.07.2017, 14:40
Adevarat, Mihaela. Nu are gelatina si asta mi-a placut si mie foarte mult. Crema se leaga foarte bine si are o consistenta tare. Multumesc pentru apreciere. Pupici!
la 22.07.2017, 14:40
Cris, adevarat!
la 22.07.2017, 15:02
bun bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking