Desert tort de vara cu iaurt si caise

Postat de privatelaura in Torturi
17 Iul 2017 | 6523 vizualizari
Desert tort de vara cu iaurt si caise

Usor, rapid si mega delicios

Ingrediente

  • 300 gr biscuiți digestivi
  • 100 gr unt
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 200 gr ciocolată albă (de calitate)
  • 50 ml lapte dulce
  • 5 gr gelatină
  • 30 ml apă rece
  • 7-8 caise frumoase, coapte
  • 1 cană mure proaspete
  • ciocolată

Mod de preparare

Nu durează mai mult de 20- 30 minute ca sa il pregatiti.
Se spală fructele, se lasă la scurs, apoi caisele se desfac în jumătăți, îndepărtându-se sâmburii.
Se pregătește o baie de aburi. Se topește ciocolata albă cu laptele dulce. Se omogenizează, apoi se dă deoparte să se tempereze.
Gelatina se hidratează în apă rece, apoi se încălzește cât să se topească granulele. Puteți să o puneți pe aceeași baie de aburi.
Biscuiții se râșnesc cu ajutorul unui roboțel. Se adaugă untul topit, se amestecă ușor până se obține un pesmet dens și omogen.
Se ia o tavă de copt (preferabil cu inel detașabil, diametru 18 cm), apoi se așază în strat egal și compact, pesmetul de biscuiți. Se dă la rece, 5-10 minute.
Ciocolata albă temperată se amestecă cu iaurtul până la omogenizare. Se adaugă gelatina topită și se încorporează în cremă.
Se scoate tava de la frigider, se așază pe margine jumătăți de caise, în mijloc se asaza murele, apoi se toarnă compoziția de iaurt, cu atenție să nu cadă fructele. Se dă la rece pentru câteva ore.
Se ornează cu așchii de ciocolată.
Este un tort mega delicios, răcoritor și fructat! Deliciu de vară gata în maxim jumătate de oră!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de vara cu iaurt si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort red velvet sau catifea rosie

Postat de Oana

Desert tort red velvet sau catifea rosie

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade C si prepara mai intai blatul. Amesteca intr-un castron faina, bicarbonatul de sodiu, cacaua si sarea. Mixeaza timp de 1 minut untul la temperatura...

Citeste continuarea

Tort cu visine si crema de vanilie

Postat de diaconta

Tort cu visine si crema de vanilie

Visinele le-am pus cu zahar si le-am lasat pâna ce au lasat suficient sirop. Am tapetat forma în care am copt blatul cu hârtie de copt si am asezat visinele scurse de sirop....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2017, 17:36
Acum inteleg de ce te topesti, din cauza de tortura varateca....
la 17.07.2017, 18:31
la 17.07.2017, 18:42
delicios!
la 17.07.2017, 18:44
bun bun
la 17.07.2017, 19:01
De cand am imbatranit am inceput sa uit. Ce ziceai? Mai esti diponibla?

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking