Desert tort diplomat cu doua creme

Postat de mirela0911 in Torturi
4 Noi 2018 | 6868 vizualizari
Desert tort diplomat cu doua creme

Un tort delicios si racoros, ca tot e toamna frumoasa si calduroasa! :D

Ingrediente

Blatul:

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • un praf de sare
  • 16 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 lg ulei
  • 3 lg apa rece

Crema:

  • 500 g iaurt grecesc
  • 150 ml smantana pentu frisca
  • 160 g zahar pudra vanilat
  • 300 g fructe de padure
  • 100 g visine congelate
  • 100 g iaurt grecesc
  • 1 plic gelatina

Sirop:

  • 400 ml apa
  • 2-3 lg zahar
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie

Pt. ornat:

  • 500 ml smantana pt frisca La Dorna
  • 4 lg zahar pudra vanilat
  • fructe de padure

Mod de preparare

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza. La final se adauga si apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se incorporeaza in spuma. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in spuma cu miscari usoare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, de preferat peste noapte. Se taie in trei parti.

Siropul: Apa impreuna cu zaharul se pun pe foc si se fierb 5 minute. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga coaja rasa de lamaie.

Crema: Visinele de la congelator se pun in blender impreuna cu cele 100 g iaurt si se fac piure. Se strecoara printr-o sita pentru a indeparta bucatile de coaja nezdrobite. Se adauga 60 g zahar pudra vanilat si se amesteca.

Intr-un bol se pune iaurtul, smantana pentru frisca si 100 g zahar pudra vanilat. Se mixeaza bine pana se dizolva zaharul. Din aceasta cantitate obtinuta, 500 g se pun separat iar in ce a ramas se toarna compozitia cu visine. Ar trebui sa obtinem la final aceeasi cantitate de crema, si din cea simpla si din cea cu visine. 

Gelatina se pune la hidratat apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Se imparte in doua si se toarna in fiecare bol cu crema. Se amesteca bine si se adauga apoi in fiecare crema fructele de padure (eu am avut congelate). Se dau cremele la rece pentru 5-8 minute pentru a se inchega usor, sa nu curga foarte tare in momentul asamblarii tortului.

Pe un platou se asaza inelul formei in care s-a copt blatul. Se imbraca in folie alimentara si se asaza primul blat. Se insiropeaza si se toarna crema colorata cu visine. Se niveleaza apoi se asaza al doilea blat. Se insiropeaza si se pune cealalta crema. Se acopera cu ultimul blat insiropat si se da la rece pana se incheaga bine cremele.

Smantana pentru frisca de la frigider se toarna intr-un vas, se adauga zaharul pudra vanilat dupa gust si se mixeaza pana devine consistenta si se poate folosi pentru ornat.

Se scoate tortul de la rece, se indeparteaza inelul si folia si se imbraca tortul in frisca dupa imaginatia fiecaruia si se orneaza cu fructe de padure. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort diplomat cu doua creme" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Postat de oanapl

Reteta de tort cu zmeura si ciocolata

Iata cum se prepara Reteta de tort cu zmeura si ciocolata Se încălzește smântâna pentru frișcă (200g) până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul...

Citeste continuarea

Desert tort Raffaello

Postat de Corina33

Desert tort Raffaello

Blatul: se separă gălbenușurile de albusuri. Albusurile se mixează bine cu sarea până devin o spuma tare. Se adaugă pe rând câte o lingură de zahar si se mizează bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2018, 19:13
Nu va suparati, cu 3 creme nu aveti ?
la 04.11.2018, 19:14
Ce frumusete !!!!
la 04.11.2018, 19:16
Ce tort fain!
la 04.11.2018, 19:25
la 04.11.2018, 19:36
Imi place ca la crema ai folosit iaurt si fructe! Un deliciu!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking