Desert tort Diplomat cu indulcitor

Postat de lucy2002 in Torturi
13 Feb 2020 | 5309 vizualizari
Desert tort Diplomat cu indulcitor

Acest tort l-am facut pentru mama care ieri a implinit frumoasa varsta de 71 ani. Stiu cat de mult ii plac dulciurile dar avand probleme cu glicemia de vreo 35 ani nu are voie nimic cu zahar. Dintre toate dulciurile acesta este preferatul ei, asa ca, am incercat sa-i fac un tort cat de cat dietetic inlocuid zaharul cu indulcitor. Tinand cont ca si fructele contin fructoza nu putem spune ca avem un produs dietetic % dar o felie pe zi se poate consuma fara probleme. A fost delicios!!! :X

Ingrediente

  • 500 ml frisca lichida
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 3 lingurite indulcitor
  • 2 linguri amidon sau faina
  • 14-16 piscoturi
  • esenta de lamaie
  • esenta de vanilie
  • cocktail de fructe
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • 25 gr gelatina

Mod de preparare

Fructele din compot se pun la scurs intr-o strecuratoare sau sita.

Gelatina se pune la hidratat in 250ml apa rece.

Zeama de la fructe o pastram pentru a trece piscoturile prin ea.

Intr-o cratita punem galbenusurile, praful de sare si amestecam bine cu amidonul adaugand din cand in cand cate putin lapte avend grija sa nu se formeze cocoloase.  Aceasta compozitie o punem pe bain-marie si amestecam continu pana obtinem o crema legata. Tragem cratita de pe foc si adaugam indulcitorul dupa gustul nostru. Dupa ce crema ajunge la temperatura cameri adaugam esenta de lamaie ,vanilie si gelatina hidratata confor instructiunilor de pe pliculet.

Aducem frisca lichida de la frigider si o mixam pana isi dubleaza volumul si devine o spuma tare. Peste frisca adugam lingura cu lingura crema de ou si amestecam cu atentie pana incorporam toata crema.

Am pregatit o tava rotunda pe care am capitonat-o cu folie alimentara. Am curatat fructele si le-am feliat. Fructele feliate le-am asezat in tava la baza si pe peretii acesteia, am turnat jumatate din crema si am revenit cu un strat de fructe din compot si iar un strat de crema iar fructe din compot iar ultimul strat a fost din piscoturi trecute prin zeama de la compot, Se pune o folie alimentara si se da la rece pana a doua zi.  A doua zi se scoate folia alimentara se pune un platou deasupra si se rastoarna. Eu am cam plimbat tortul ba pe un platou ba pe altul:D sa nu faceti ca mine:)) trebuia sa-l transport la mama , am cam avut emotii sa nu-l rup dar m-am descurcat cu ajutorul unui tocator subtire....in fine o intreaga poveste.

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Diplomat cu indulcitor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema de portocale si arahide

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si arahide

Blatul: Galbenusurile le mixati cu indulcitor pana se albesc. Adaugati uleiul, apoi iaurtul si vanilia. Incorporati faina, praful de copt si arahidele tocate. Albusurile le bateti separat cu un...

Citeste continuarea

Desert tort cu zmeura si whisky

Postat de momo121

Desert tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat:  Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.02.2020, 16:47
Eu nu folosesc îndulcitor, dar tortul acesta sigur este tare bun...! La mulți ani, mamei, cu sănătate și cu bucurii!
la 13.02.2020, 16:47
la 13.02.2020, 16:56
Multumesc frumos Rodica , santate si numai bine !
la 13.02.2020, 16:57
Si eu il fac cu zahar de obicei acum l-am facut special pentru mama
la 13.02.2020, 16:57
Motanel multumesc!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking