Desert tort Iepuras

Postat de ancutsa in Torturi
1 Apr 2018 | 2726 vizualizari
Desert tort Iepuras

Un tort în formă de iepuraş, pregătit cu mult drag pentru ai mei. Conţine pandişpan pufos, cremă cu brânză, ness şi ciocolată şi multă frişcă pe la mustăţi :) "Bunatati de Paste"

Ingrediente

  • pentru cele 2 blaturi:
  • 5 ouă + 1 albuş,
  • un varf linguriţă sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • 150 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • un plic praf de copt,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • apă 300 ml;
  • 2 lingurite esenţă rom;
  • 2 linguri zahăr;
  • pentru cremă:
  • 20 g ciocolată albă,
  • 20 g ciocolată cu lapte,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 200 g mascarpone,
  • 2 linguriţe cafea solubilă (ness),
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker,
  • 1 lingură zahăr pudră,
  • pentru decor:
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • Fire de zahăr şi flori de napolitană Dr.Oetker,
  • Rulouri de napolitană cu cremă de alune
  • Zahăr colorat roz pentru urechiuşe

Mod de preparare

 

Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în două forme de tort rotunde (sau două crăticioare, ale mele au avut 17 cm diametru) mai micuţe astfel încât să încapă amândouă în cuptor (sau se coc pe rând). Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 10 minute.  Se lasă la răcit.

 Pentru sirop: acesta se prepară din apă şi zahăr, se lasă să fiarbă cam 5 minute, se dă de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se lasă la răcit.

 Pentru cremă:

Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi, se toarnă într-un castron. Se topeşte şi ciocolata cu lapte, se toarnă în castronul de mai devreme. Se lasă la răcit. Se adaugă crema mascarpone şi frişca lichidă, nessul, zahărul vanilat şi zahărul pudră şi se amestecă toate cu mixerul. Dacă vă place mai dulce, mai adăugaţi zahăr, mie însă mi s-a părut echilibrată datorită ciocolatei.

 Decor şi asamblare: se taie fiecare pandişpan în două foi (au crescut destul cât să poată fi tăiate astfel). Pentru forma de iepuraş: un blat rămâne rotund, iar din al doilea se decupează urechile, iar ce rămâne va fi funda.

Se bate cu mixerul frişca lichidă până devine cremoasă şi consistentă.

Se însiropează şi se umple tortul cu cremă, dând deoparte cam un sfert şi pentru decor. Se ornează iepuraşul cu cremă şi frişcă, la urechi se presară şi puţin zahăr roz. Pentru fundă se ornează şi cu bombonele colorate, rulouri cu cremă de alune, iar pentru broşa de pe fundă se foloseşte puţină cremă, o floare de napolitană şi o floricică de zahăr.

 

Porţii: 14

Diametrul formei de copt: 17cm

Timp total: 2h 30min

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/04/tort-iepuras.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Iepuras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort Iepuras De Paste

Postat de corina241

Tort Iepuras De Paste

blatul :separam albusurile pe care le batem spuma,incorporam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul obtinand o maioneza lichida pe care o turnam in...

Citeste continuarea

Tort de Paste

Postat de Simona1979

Tort de Paste

Blatul: Ouale se separa cu grija, iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugati apoi treptat zaharul si mixati in continuare, apoi se adauga ouale unul cate unul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2018, 18:53
frumos
la 01.04.2018, 19:00
la 01.04.2018, 19:07
Ce dragut este
la 01.04.2018, 19:15
Multumesc mult, Motan!
la 01.04.2018, 19:16
Lau

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking