Desert tort in doua culori

Postat de aliliana in Torturi
2 Ian 2019 | 2900 vizualizari
Desert tort in doua culori

Trebuie sa va spun ca  reteta este pentru o tava mare *( 30cm*25cm) , foile taindu-le in trei. Astfel ca au iesit trei tortulete dreptunghiulare ca cel pe care-l prezint mai jos, doua din acestea fiind daruite. 

Ingrediente

  • Blat de vanilie ( 2 foi)- pentru fiecare foaie:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic de praf de copt
  • esenta vanilie
  • Blat de cacao ( o foaie):
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri rase cacao
  • 1/2 plic de praf de copt
  • esenta de rom si esenta de cafea
  • Crema vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 3-4 linguri rase amidon
  • un praf de sare
  • 500 ml lapte
  • un pachet de unt
  • esenta vanilie
  • crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie ( peste 70 % cacao)
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • jeleu de visine:
  • 300 g visine
  • 6 linguri zahhar
  • o lingura amidon
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Blatul de vanilie ( 2 foi). Pregatitul foilor se face separat. Pregatirea pentru o foaie: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se adauga albusurilor si se incorporeaza. La final se adauga faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza cu o spatula de jos in sus. La final se adauga esenta de vanilie. O tava dreptunghiulara ( 30*25) se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se pune la copt pana ce trece testul scobitorii. Similiar se procedeaza si cu cea de a doua foaie de vanilie. 

Blatul de cacao: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se adauga albusurilor si se incorporeaza. La final se adauga faina impreuna cu praful de copt  si cacaua si se incorporeaza cu o spatula de jos in sus. La final se adauga esenta de rom si cafea. O tava dreptunghiulara ( 30*25) se tapeteaza cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se pune la copt pana ce trece testul scobitorii

Crema de vanilie: galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si zaharul pana isi maresc volumul si capata o culoare albicioasa. Se adauga in fir laptele si la final se adauga amidonul si esenta de vanilie. Compozitia se pune pe foc si se fierbe pana ce devine o crema. La final se pune la rece. Cand s-a racit complet se mixeaza cu untul care este lasat la temperatura camerei. 

Crema de ciocolata: frisca lichida se pune la fiert, fara sa clocoteasca. Cand s-a infierbantat bine se adauga ciocolata si zaharul pudra si se amesteca bine. Se da la rece. La final se mixeaza cu o cutie de mascarpone.

Jeleu de visine: visinele congelate impreuna cu zaharul se pun la fiert. La final se adauga o lingura de amidon dizolvata in apa rece peste compozitie, Se lasa pe foc pana ce aceasta se leaga. 

Siropul: se pune la caramelizat zaharul, peste care se adauga apa. Se lasa pe foc pana la dizolvare completa. 

Asamblare: la baza se aseaza un blat de vanilie, se insiropeaza, se adauga crema de vanilie, jeleu de visine, blat de cacao, se insiropeaza, crema de ciocolata, jeleu de vanilie, urmeaza blat de vanilie se insiropeaza si la final crema de vanilie. Peste aceasta, la final, se pune ciocolata si se decoreaza dupa cum avem inspiratie. Eu, de cele mai multe ori, duc lipsa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort in doua culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-o cratita se freaca galbenusurile cu cinci linguri zahar. Se adauga laptele, esenta si faina cernuta. Se mixeaza totul. Se pune cratita la foc si se...

Citeste continuarea

Desert tort in doua culori cu crema de vanilie si jeleu de caise

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort in doua culori cu crema de vanilie si jeleu de caise

Pregatirea foilor cu vanilie: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2019, 19:48
bun bun
la 02.01.2019, 19:53
la 02.01.2019, 19:57
Nu va suparati , in 3 culori nu aveti ?
la 02.01.2019, 19:58
la 02.01.2019, 20:15
Ce bunătate de tort a servit Padre!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking