Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.
Separat se mixeaza galbenusurile cu apa si zaharul pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga uleiul si se mixeaza usor pana se incorporeaza.
Faina, praful de copt si cacaua se amesteca. Se cern impreuna. Se adauga alternativ, in 2-3 reprize, ingredientele uscate si spuma de albusuri.
Se toarna compozitia intr-o taba rotunda cu diametru de 25 cm, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine apoi se taie in doua.
Crema de budinca: Cele 3 plicuri de budinca se dizolva in cca 150 ml lapte, iar restul de lapte se pune pe foc intr-o oala cu fundul dublu. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba, se toarna budinca si se amesteca continuu cu un tel pentru a nu face cocoloase si a nu se prinde de fund. Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca usor.
Intre timp se pune gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe pachet. Se incalzeste apoi usor pentru a se dizolva si se toarna peste budinca. Se amesteca energic pentru a se incorpora. Se imparte in doua parti. Intr-una din parti se adauga dropsurile de ciocolata si se amestca bine pentru omogenizare. Se acopera fiecare budinca cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca pana devine consistenta. Se imparte in doua si se incorporeaza in fiecare parte de budinca, mixand usor.
Crema de biscuiti: Se macina la robot biscuitii. Se adauga zaharul pudra si untul la temperatura camerei. Se mixeaza pana se incorporeaza toate ingredientele, adaugand cate putin din sucul de zmeura.
Asamblare tort: Sucul de zmeura se pune intr-un bol pentru a-l avea la indemana.
Pe un platou se asaza blatul. Se insiropeaza cu sucul de zmeura apoi se pune toata crema de biscuiti. Se niveleaza apoi se asaza deasupra biscuitii jaffa, cu partea cu ciocolata in jos, insiropati si acestia cu suc de zmeura. Deasupra se pune budinca de vanilie , se niveleaza apoi se adauga restul de biscuiti jaffa. Deasupra se unge cu budinca de ciocolata, se nivleeaza si se asaza al doilea blat insiropat. Se da la rece pentru cateva ore sau peste noapte.
Se bate smantana cu frisca si zaharul pudra pana devine consistenta. Se iau in jur de 3-4 lg din ea si se amesteca cu gelul colorant. Se scoate tortul de la rece si se unge peste tot cu frisca iar din frisca roz se fac moatze dupa imaginatia fiecaruia.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!