Ingrediente
Blat:
- 200 ml apa
- un praf de sare
- 5 gr zahar
- 100 gr unt
- 150 gr faina
- 4 oua
Crema:
- 2 buc oua
- 150 gr zahar
- 500 ml lapte
- 45 gr amidon de porumb
- 10 picaturi vanilie
- 100 gr unt
- 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
Decor:
Mod de preparare
Am inceput cu pregatirea cremei. Am mixat putin ouale cu zaharul, am adaugat amidonul, apoi treptat laptele. Am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc, am adaugat untul moale si la final vanilia. Am lasat crema sa se raceasca.
Pana s-a racit crema, am pregatit blaturile. Am pus intr-un vas apa, sarea, zaharul si untul. Am pus vasul pe foc si dupa ce s-a topit untul, am adaugat toata faina odata amestecand energic. Am lasat vasul pe foc, amestacand continuu pana ce compozitia s-a desprins de pe fundul vasului. Am luat vasul de pe foc si am lasat sa se racoreasca. Am batut cele 4 oua si le-am adaugat treptat in compozitia racorita. Din aceasta compozitie am copt 2 blaturi. Am desenat doua cercuri pe hartia de copt si am distribuit aluatul incercand sa realizez denivelari. Am introdus tava in cuptorul incins pentru 45-50 de minute.
Am lasat blaturile sa se raceasca si am continuat cu crema. Am mixat smantana pentru frisca si am incorporat-o in crema rece.
Pentru asamblare am asezat primul blat, apoi trei sferturi din crema, al doilea blat si restul de crema. Am ornat cu ciocolata rasa. Eu l-am lasat la rece peste noapte si l-am servit a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Karpatka" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|