Desert tort Macarons

Postat de amalia01 in Torturi
20 Mai 2018 | 2408 vizualizari
Desert tort Macarons

Nu, inca nu am incercat sa le prepar. Sincer, nici nu sunt prea sigura de ce...

   Dar felul in care a aratat acest tort la final, cu crusta din glazura de ciocolata si crema pufoasa din interior, m-a dus cu gandul la acest desert fin.

Ingrediente

  • blat 1:
    • 5 oua
    • 2 lg de apa rece
    • 7 lg zahar
    • 5 lg faina
    • 2 lg cacao neagra Dr. Oetker
    • 1 praf de copt Dr. Oetker
    • zeama de la 1/2 de lamaie
    • un praf de sare
    • 3 lgt unt Meggle
  • crema 1:
    • 250 g branza Mascarpone Delaco
    • 200 ml frisca Meggle Creme Patiserie
    • 1 lg zahar
    crema 2 :
    • 250 g branza Mascarpone Delaco
    • 200 ml frisa Meggle Creme Patiserie
    • 1 lg zahar
    • 2 lg crema de ciocolata Finetti
    blat 2:
    • 250 g piscoturi
    glazura:
    • 150 g ciocolata Nestle Dessert Noir
    • 150 ml frisca Meggle Creme Patiserie
    decor:
    • bombonele de ciocolata
    • macarons
    • crema
    sirop:
    • 250 ml apa calduta
    • 4 lg cacao instant

Mod de preparare

Blat: Ouale le bati impreuna cu sarea, zaharul si apa pana cand devin spumoase. Adaugi untul si bati in continuare. Adaugi treptat faina amestecata cu cacaua si omogenizezi. Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compozitie. Torni aluatul astfel obtinut in tava de tort rotunda cu pereti detasabili, pe care ai tapetat-o cu hartie pentru copt.  Dai la cuptorul preincalzit pentru 45 de minute. Pentru certitudine, verifici cu scobitoarea.
Eu am preparat blatul cu 1 zi inainte, apoi l-am taiat in 2 felii.
Crema 1:  Mixezi bine Mascarpone cu zaharul, apoi adaugi frisca, mixand continuu, pana devine cremoasa, de consistenta unei smantani tari.
Crema 2 :  Mixezi bine Mascarpone cu zaharul, apoi adaugi frisca, mixand continuu, pana devine cremoasa, de consistenta unei smantani tari. Adaugi crema de ciocolata si omogenizezi.
Montare:  Prepari siropul de cacao. Asezi prima felie de blat si o insiropezi. Intinzi crema alba.
Insiropezi piscoturile si le asezi peste crema. Intinzi crema de ciocolata. Asezi al treilea blat si il insiropezi.
In acest moment prepari glazura : rupi ciocolata in bucatele, torni frisca si asezi la foc mic. Amesteci continuu pana cand se lichefiaza, avand grija sa nu fiarba!
Torni glazura peste tort si decorezi.
Dai la rece pentru 1 ora si il servesti celor dragi.

P.S. Nu uita de lumanari!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Macarons" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Retete similare

Desert tort cu afine si ciocolata alba

Postat de momo121

Desert tort cu afine si ciocolata alba

Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata alba si cafea

Postat de momo121

Desert tort cu ciocolata alba si cafea

Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2018, 14:27
frumos
la 20.05.2018, 14:42
la 20.05.2018, 20:40
Ce frumos e! x
la 20.05.2018, 20:43
la 20.05.2018, 21:05
Foarte frumos ti-a iesit tortul! Felicitari!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking