Desert tort Magia Craciunului

Postat de Constelatialeu in Torturi
23 Dec 2019 | 2878 vizualizari
Desert tort Magia Craciunului

 Silikomart 'Kit Magia del Tempo 600 a câștigat medalia de aur la Cupa Mondială de Patiserie 2015 de la Lyon. Kit Magia del Tempo 600 este compus din 3 articole: 1. O matriță din silicon pentru a prepara porțiunea de 600 ml. 2. O tăietură funcțională din plastic pentru a realiza inserții originale, cozonac sau baze fragile. 3. Un separator de plastic pentru a realiza o gheață cu două culori. Echipa care a folosit Kit Magia del Tempo 600 a fost Fabrizio Donatone, Francesco Boccia și Emmanuele Forcone.  Aceasta forma am primit-o cadou de ziua mea de la sora Nico si cumnatul Adi si mi-au zis sa ma descurc. Forma avea o reteta dar nu aceea cu care italienii au castigat Cupa Mondiala, ca doar nu-mi dadeau mura-n gura. Am urmarit filmuletul pe youtube si apoi am improvizat, respectand pasii. Nu mi-a iesit perfect, ca nici eu nu-s perfecta, dar eu sunt multumita de rezultat, avand in vedere ca e prima data cand fac glazura oglinda. Pentru ca nu am avut o reteta exacta, am facut mai multa compozitie, decat sa nu se ajunga mai bine sa mai ramana , ca oricum nu se arunca nimic si am mai incropit un mic tortulet. ''Bunatati de Craciun'' cu Sarbatori Fericite !
       

Ingrediente

  • Foi
  • 50 g unt moale 80% grasime
  • 70 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 7 g amoniac stins cu zeama de lamaie
  • 210 g faina
  • 40 g cacao
  • 150 g ciocolata neagra pentru imbracat forma alba
  • Mousse ciocolata alba Callebaut Velvet
  • 300 ml smantana pentru frisca La Dorna indulcita si vanilata
  • 4 foi gelatina
  • 100 g ciocolata alba Callebaut Velvet
  • 150 ml smantana pentru frisca La Dorna indulcita si vanilata
  • Mousse ciocolata neagra Callebaut
  • 300 ml smantana pentru frisca La Dorna indulcita si vanilata
  • 4 foi gelatina
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 150 ml smantana pentru frisca La Dorna indulcita si vanilata
  • Piure de zmeura
  • 200 g zmeura
  • 2 linguri zahar farin
  • 2 foi gelatina
  • Glazura oglinda
  • 150 g sirop glucoza
  • 150 g zahar
  • 75 ml apa
  • 6 foi gelatina ( 10 g )
  • 150 g ciocolata alba Callabaut Velvet
  • 100 g lapte condensat DeLatte
  • colorant rosu si verde

Mod de preparare

Mai intai topim cele 150 g ciocolata neagra si o punem in forma alba, imbracam bine peretii cu ciocolata ( aici am gresit un pic, cred ca trebuia un pic mai gros stratul de ciocolata, nu a iesit chiar bine din forma) un strat mai grosut, surplusul il punem in alt vas si-l folosim la crema. Dam forma la congelator si ne apucam sa facem foile pentru blat.

Foi : Untul moale il amestecam cu zaharul pudra, adaugam oul, amoniacul stins cu zeama de lamaie, faina si cacaoa cernute, omogenizam si impartim aluatul obtinut in 4 bucati. Intindem direct pe foaia de copt o foaie subtire, nu trebuie sa aiba o forma definita, trebuie doar sa putem sa taiem cu cuterul rosu silikomart, doua forme rotunde si 2 forme  ondulate ca o floare, cuterul are doua parti. Dupa ce am intins prima foaie bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 4 min, scoatem foaia din cuptor si asa calda taiem cu cuterul . Coacem 4 foi si taiem 2 foi cu partea rotunda si 2 foi cu partea  ca o floare. Nu ne trebuiesc toate, asa ca ce ne ramane vom folosi la un alt tortulet.

Mousse ciocolata alba : Mixam smantana de frisca , 300 ml , o frisca nu foarte tare. Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Intr-un castron de inox punem ciocolata alba si smantana pentru frisca, punem castronul pe baie de abur pana ce ciocolata se topeste. Tragem de pe foc castronul, adaugam foile de gelatina stoarse bine si omogenizam, apoi adaugam frisca si incorporam bine.

Mousse de ciocolata neagra :Mixam smantana de frisca , 300 ml , o frisca nu foarte tare. Foile de gelatina le hidratam in apa rece. Intr-un castron de inox punem ciocolata neagra si smantana pentru frisca, punem castronul pe baie de abur pana ce ciocolata se topeste. Tragem de pe foc castronul, adaugam foile de gelatina stoarse bine si omogenizam, apoi adaugam frisca si incorporam bine.

Cand cele doua creme sunt gata, scoatem forma din congelator si incepem asamblarea :

Turnam in forma un strat de mousse de ciocolata neagra, dam forma ca congelator cca 5-6 min, apoi o scoatem si asezam blatul rotund, peste care punem un strat de mousse de ciocolata alba si dam forma la congelator cca 5-6 min. cat sta la congelator pregatim piureul de zmeura.

Piure de zmeura : Zmeura scoasa de la congelator impreuna cu zaharul pe foc pana incepe sa dea in fiert, tragem de pe foc si cu un mixer vertical blendam, trecem prin sita sa eliminam semintele. Foile de gelatina le hidratam cu apa rece, le stoarcem si le adaugam in piureul de zmeura fierbinte.  

Scoatem forma de la congelator si turnam piureul de zmeura peste mouss-ul de ciocolata alba. aici am gresit un pic , a fost prea fierbinte piureul si sa amestecat cu mouss-ul de ciocolata alba, dar mi-a placut ''amestecatura aia'', dam din nou la congelator cca 10 min, apoi scoatem si asezam blatul rotund peste care punem un strat de mousse ciocolata neagra, dam din nou la congelator cca 10 min, apoi scoatem si asezam blatul ondulat, este ultimul care incheie tortul. dam forma la congelator pentru cateva ore sau pana a doua zi.

Glazura oglinda se torna peste tortul scos de la congelator, se lucreaza foarte repede.

Ne apucam de glazura : Intr-o craticioara punem siropul de glucoza, zaharul si apa si le punem pe foc sa fiarba, pana se topeste zaharul si siropul de glucoza. Foile de gelatina se hidrateaza in apa rece. Intr-un castron punem ciocolata alba si laptele condensat peste care adaugam siropul fierbinte, omogenizam  si apoi incorporam gelatina stoarsa bine, cu un mixer vertical mixam cateva minute, sa omogenizam glazura, nu blendam mult sa nu obtinem bule de aer. Impartim glazura in doua boluri, intr-unul mai putina si adaugam colorant verde si in celalalt bol adaugam colorant rosu, omogenizam. Scoatem forma de la congelator si scoatem cu grija tortul din forma ( aici am avut mici probleme dar pana la urma am reusit, chiar daca nu a iesit perfect din forma). Asezam tortul pe un grilaj , asezam cuterul rosu mic si glazuram la interior cu glazura verde si la exterior cu glazura rosie, ne miscam destul de repede sa nu se intareasca glazura, lasam sa se scurga surplusul , apoi scoatem cuterul si transferam tortul pe un platou, am decorat cu cateva stelute albe de zahar. Urmeaza si sectiunea, sunt curioasa si eu cum o sa fie, pana atunci sta cuminte-n frigider si-l asteapta pe Mos Craciun . Sarbatori fericite ! Si uite asa mi-a iesit din grija obsesia cu acest tort.....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Magia Craciunului" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Retete similare

Desert tort combinat de Craciun

Postat de Constelatialeu

Desert tort combinat de Craciun

La tortul asta nu-i mult de munca, e doar de asamblat si de asteptat sa se intareasca. Forma de tort de 16 cm se imbraca in folie alimentara. Se aseaza un strat de mousse cicolata alba, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2019, 18:50
Felicitari! Nu am inteles nimic ))
la 23.12.2019, 18:56
Cum sa intelegi Motanele daca iti baga coana Veorica bani pe gat....
la 23.12.2019, 19:09
felicitari
la 23.12.2019, 19:11
Foarte tare! S-o folosesti sanatoasa si sa te specializezi!
la 23.12.2019, 19:15
Oleee, Cleme, ce făcuși acilișea? Felicitări pentru așa muncă și reușită! Îl lecturez de sărbători că e mult de citit

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking