Desert tort Martisor

Postat de ancutsa in Torturi
28 Feb 2019 | 3582 vizualizari
Desert tort Martisor

Azi am pregătit cu mult drag pentru ai mei un mărțișor dulce: un tort diafan cu blaturi de nucă, cremă de cafea și blat de negresă la mijloc, decorat cu un trifoi și un șnur de mărțișor. L-aș fi vrut în alb și roșu, dar am respectat concentrația de colorant alimentar. De aceea a primit o nuanță de roz, însă e mai delicat așa. a fost tare bun, iar ai mei au fost încântați de surpriză.

Ingrediente

  • Pentru blaturi:
  • 6 ouă + 1 albuș,
  • Un praf de sare,
  • 4 linguri zahăr,
  • Un plic praf de copt,
  • 5 linguri cu vârf nucă măcinată,
  • 3+3 linguri cu vârf făină,
  • 100 g unt la temperatura camerei,
  • 5 linguri lapte,
  • 3 linguri rase cacao,
  • Pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 2 linguri zahăr,
  • 1 linguriță esență de rom,
  • Pentru crema de cafea:
  • 150 g mascarpone,
  • 200 ml frișcă lichidă,
  • 1 linguriță rasă cafea măcinată,
  • 1 linguriță rasă cafea solubilă,
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon,
  • Pentru decor:
  • 100 g mascarpone,
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • Inimioare Dr. Oetker,
  • Perle de zahăr Dr. Oetker,
  • Câteva picături colorant alimentar roșu,
  • fluturi de napolitană,
  • litere de ciocolată

Mod de preparare

 

Pentru blaturi: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile și praful de copt.

O treime din compoziție se amestecă, separat, într-un castron, împreună cu laptele, untul moale, cacaoa și 3 linguri de făină. Se coace într-o formă rotundă pregătită cu foaie de copt, la foc mediu, aprox 13 minute (sau până trece testul scobitorii). Acesta va fi blatul din mijloc.

Două treimi din compoziție se amestecă împreună cu nuca măcinată și 3 linguri de făină. Se coc două blaturi, aprox 13 minute fiecare.

 Pentru sirop: se fierbe apa cu zahărul, se dă de pe foc, se lasă la răcit, apoi se adaugă esența de rom. Se însiropează blaturile.

 Pentru crema de cafea: se bate cu mixerul mascarponele până devine cremos, se adaugă frișca lichidă, zahărul vanilat Bourbon, cafeaua măcinată și cafeaua solubilă, omogenizând.

 Pentru montare: peste un blat cu nucă se întinde jumătate din crema de cafea, apoi se așază cu grijă blatul de negresă, cealaltă jumătate din crema de cafea, apoi celălalt blat cu nucă.

 Pentru decor: se bate cu mixerul mascarponele, se adaugă frișca lichidă, amestecând. Se dau deoparte câteva linguri din cremă, pentru a o amesteca împreună cu câteva picături colorant alimentar roșu. se îmbracă tortul în crema aceasta albă, simplă, apoi se decorează cu crema rămasă, alternând cu crema roz. Eu am făcut un trifoi și un șnur împletit. Se decorează cu perluțe, fluturi de napolitană, litere de ciocolată și inimioare.

 

Timp de coacere: aprox 13 min fiecare blat

Timp de pregătire: 2h

Porții: 12

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/02/tort-martisor-2019.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort de Martisor

Postat de momo121

Desert tort de Martisor

Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2019, 23:13
Ce tortuleț drăguț...!
la 28.02.2019, 23:14
Primavara frumoasa !
la 28.02.2019, 23:23
ce frumos
la 28.02.2019, 23:33
Frumos
la 01.03.2019, 06:30
Minunat ❤️❤️❤️

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking