Desert tort Medovik cu visine si nuca

Postat de mirela0911 in Torturi
10 Noi 2018 | 22096 vizualizari
Desert tort Medovik cu visine si nuca

Vazusem acum ceva vreme pe FB cat de laudat era acest tort si mi-am propus sa-l fac de ziua mea. Am citit mai multe retete dar m-am oprit la cea de aici http://pasiuneadeagati.blogspot.com/. Am avut emotii de cum va iesi, foile mi-au cam dat de lucru dar .... a iesit un tort maxim de bun!  

Ingrediente

Pt. foi:

  • 200 g zahar
  • 100 g unt de 85% grasime
  • 2 lg miere de albine
  • 2 oua
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 400-450 g faina alba

Pt. crema:

  • 800 g smantana fermentata de 25% grasime
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • 1 borcan mic cu visine pus pt prajituri
  • 150 g nuca
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 3-4 lg frisca

Mod de preparare

Foile: Intr-un bol sau o cratita de inox incapatoare se pun zaharul, ouale, untul si mierea de albine. Se pune cratita pe baie de aburi si se amesteca cu un tel timp de 15 minute pana se topesc zaharul si untul. Dupa ce au trecut cele 15 minute se adauga bicarbonatul de sodiu si se mai amesteca timp de 10 minute pana isi dubleaza volumul. Se ia vasul de pe baia de aburi si se adauga 400 g faina, amestecand cu telul. Se rastarna pe masa de lucru si se framanta aluatul, eventual se mai adauga faina daca mai este nevoie. Se imparte in 6 bucati egale. In timp ce se intinde o foaie, restul aluatului se acopera cu folie. 

Direct pe hartia de copt se intinde aluatul, apoi, cu ajutorul unui capac sau cu inelul detasabil al unei forme rotunde cu diametrul de 25 cm, se decupeaza in forma de cerc. Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pt 2-3 minute, pana prinde o culoare maronie. Se urmareste sa nu se arda. Se procedeaza la fel cu toate foile. Exista posibilitatea ca aluatul sa se intareasca foarte tare din cauza zaharului si a mierii, cum am patit eu. In acest caz, am luat bila de aluat si am tinut-o cateva secunde la cuptorul cu microunde pentru a se incalzi si a putea fi intinsa foaia.

Restul de aluat ramas din decuparea foilor se coace si el apoi se da la robot pentru a-l macina.

Crema: Visinele se scurg bine de sirop. Nuca se prajeste si se zdrobeste apoi cu un sucitor, lasand si bucati mai mari de nuca.

Intr-un bol se pune smantana, frisca si zaharul pudra vanilat. Se mixeaza pana se intareste usor.

Pe un platou se asaza inelul detasabil si se imaca cu folie alimentara. Se asaza o foaie, se unge cu smantana, se asaza visine apoi se presara cu nuca prajita. Se pune a doua foaie si se procedeaza la fel pana la final. Se unge si deasupra cu smantana si se lasa la rece pentru cel putin 3 ore pentru a se inmuia foile. 

Se scoate de la rece, se indeparteaza inelul si folia alimentara si se imbraca cu smantana si pe margini. Se topeste ciocolata impreuna cu frisca apoi se orneaza pe margini si pe o parte din aluat. Se orneaza cu aluatul macinat pe margini si deasupra sau pur si simplu dupa imaginatia fiecaruia.

Se da la rece pana in momentul servirii. Este un tort bestial.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Medovik cu visine si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Medovik cu blat pufos

Postat de GeorgianaGrigorescu

Desert tort Medovik cu blat pufos

Pentru blat am pus pe foc mierea pana si-a schimbat culoarea, a inceput sa se albeasca. Am mixat ouale spuma cu zaharul pana ce acesta s-a topit. Peste oua am adaugat mierea calda, apoi uleiul. Am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Comentarii

la 10.11.2018, 18:27
Trebuie sa fie foarte bun !!!
la 10.11.2018, 18:33
Și frumos și delicios...!
la 10.11.2018, 18:33
Wow! Cum arata!!
la 10.11.2018, 18:53
Delicios arata!
la 10.11.2018, 20:43
Bun!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking