Desert tort musuroi de cartita

Postat de Oana in Torturi
13 Sep 2017 | 12512 vizualizari

Sigur ati auzit de celebra prajitura Musuroi de cartita si azi vreau sa va arat cat de usor se poate prepara in casa! Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina grau
  • 3 linguri cacao neagra
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa fierbinte

Umplutura:

  • 200 gr mascarpone
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 50 gr fulgi de ciocolata
  • 4 banane coapte

Mod de preparare

Blat: Separa albusurile de galbenusuri si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa fierbinte in fir subtire.

Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca, pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa. Pune galbenusurile peste bezea si mixeaza la viteza cea mai mica.

Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le apoi deasupra si incorporeaza cu o spatula usor, cu miscari de jos in sus. Pune esenta de rom si mai amesteca o data.

Tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu inel detasabil si rastoarna aluatul, apoi coace totul la 180 de grade C, cam 40 de minute. Verifica daca este facut, cu o scobitoare.

Scoate apoi blatul si lasa-l sa se raceasca. Lasa o margine de 3 cm si taie apoi cu un cutit de jur imprejur, ca un inel, in interiorul blatului, dar ai grija nu pana jos. Scobeste apoi blatul si sfarama-l in firimituri si lasa-l deoparte.

Prepara apoi crema. Opreste 100 ml de smantana si mixeaz-o cu mascarpone pana devine moale si cremoasa. Adauga zaharul pudra treptat. Mixeaza restul de smantana pentru frisca, care este deja indulcita, pana devine ferma. Amesteca apoi mascarpone cu frisca, usor cu o spatula. Pune fulgii de ciocolata si vanilia si incorporeaza usor si gata crema. Este foarte tare, consistenta, nu e nevoie de intaritor de frisca sau gelatina.

Taie bananele pe lungime si asaza-le in blatul scobit. Nu este nevoie sa insiropam blatul, pentru ca este umed, nu este inecacios. Pune apoi toata crema si imbraca tortul, dand forma de cupola.

Presara apoi pe tot tortul blatul sfaramat.

 Trebuie lasat la frigider cateva ore, ca sa se intareasca bine crema, dar nu-i nici o problema daca il taiati imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort Musuroi de cartita

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort Musuroi de cartita

Blat: Se da drumul la cuptor, pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul, pana cand devin ca o...

Citeste continuarea

Desert tort musuroi de cartita

Postat de MotanLaOale

Desert tort musuroi de cartita

BLAT: Se separa albusurile de galbenusuri. Galgenusurile se amesteca cu uleiul si apa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.09.2017, 15:58
la 13.09.2017, 16:15
la 13.09.2017, 16:17
Vreo 10 musuroaie am gasit in gradina, dar nici unul nu arata ca asta....0
la 13.09.2017, 16:48
Stef a zis ca el nu vrea sa manace cartita
la 13.09.2017, 17:36
)))

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking