Ingrediente
- aluat
- 2 cani de faina
- 1/2 cana de zahar
- 3 lg cacao neagra Dr. Oetker
- 1 cana nuca macinata
- 1 1/2 cana de apa minerala
- 1/2 cana de ulei
- 1 borcan de dulceata de capsuni ( 250 g)
- 1 praf de copt Dr. Oetker
- zeama de la 1/2 de lamaie
- glazura:
- 100 g ciocolata neagra Nestle Desert
- 50 ml frisca lichida Meggle
Mod de preparare
Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin praful de copt. Adaugi apoi uleiul, apa minerala si dulceata, omogenizand bine cu ajutorul unui tel.
Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat.
Torni compozitia in tava si lasi la cuptor, pentru 45 de minute (sau pana cand suprafata devine ferma).
Lasi blatul sa se raceasca in tava.
Scoti blatul din tava si il intepi din loc in loc cu o scobitoare/ frigaruie.
Topesti pe baie de aburi ciocolata si adaugi treptat frisca lichida, amestecand continuu cu o spatula. Ai grija sa nu fiarba!
Torni glazura calda peste prajitura si lasi sa se raceasca ( cca. 1 ora).
Decorezi tortul dupa inspiratie.
Tips & Tricks: eu am folosit o cana de 250 ml si o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 28*19 cm.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|