Desert tort pictat, de Florii

Postat de ancutsa in Torturi
15 Apr 2020 | 2243 vizualizari
Desert tort pictat, de Florii

Am pregătit pentru sărbătoriții noștri de pe 12 aprilie plus Florii, un tort cu 4 foi de pandișpan, cremă de cafea, cremă de ciocolată. Ca decor, am ales să-l pictez cu multe flori.

Ingrediente

  • pentru blaturi:
  • 6 ouă L,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 6 linguri apă fierbinte,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 130 ml ulei,
  • 5 linguri făină,
  • 2 linguri nucă măcinată,
  • 7 g praf de copt,
  • 0,5 linguriță colorant alimentar natural pudră verde,
  • pentru sirop avem nevoie de:
  • 300 ml apă;
  • 1 lingură coajă de portocală ținută în zahăr la borcan;
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 2 linguri tărie;
  • pentru creme:
  • 2 gălbenușuri,
  • Un praf de sare,
  • 200 ml lapte,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 1 lingură făină,
  • 1 lingură cafea solubilă Nescafe Strong (ness),
  • 40 g ciocolată cu lapte,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • pentru decor:
  • 250 g mascarpone,
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • 4 lingurițe apă fierbinte,
  • 0,5 liunguriță colorant alimentar natural pudră galben,
  • 0,5 liunguriță colorant alimentar natural pudră orange,
  • 0,5 liunguriță colorant alimentar natural pudră verde,
  • 0,5 liunguriță colorant alimentar natural pudră roșu,
  • 30 g ciocolată albă pentru scris

Mod de preparare

 

Blaturile: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, iar când se formează spuma, se adaugă gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte în care am dizolvat colorantul pudră verde , iar la urmă, nuca, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în 2 forme rotunde pentru copt. Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 26 de minute sau până trec testul scobitorii.  Se lasă la răcit.

 Siropul: se fierb pe foc mic aprox 5 minute apa, îndulcitorul, tăria și coaja de portocală. Se lasă la răcit.

 Cremele:

Se amestecă, într-o crăticioară, gălbenușurile cu zahărul vanilat Bourbon, laptele rece și făina, dar și un praf de sare. Se bat cu telul și se fierb pe foc mic, până se îngroașă. Se dă amestecul de pe foc și se lasă la răcit.

Se adaugă acum frişca lichidă și se bate cu mixerul, până devine cremoasă și fină.

Din crema obținută, o treime se amestecă într-un castronel, separat, cu ciocolata cu lapte topită și răcorită. Restul de cremă se amestecă ușor cu nessul.

 

Montare:

Se taie fiecare blat în 2 foi. Se însiropează, apoi se umple tortul cu creme: eu le-am alternat: un strat cu cremă de ness, unul cu cremă de ciocolată, iar ultimul tot cremă de ness.

 

Decor:

Pentru crema de decor, se bat cu mixerul crema mascarpone cu frişca lichidă. Se îmbracă tortul în alb, apoi crema rămasă se împarte în mai multe castronele și se colorează cu coloranții alimentari naturali dizolvați în apă fierbinte (aprox o linguriță de apă pentru fiecare culoare). Se pictează cu flori cu ajutorul unor spatule pentru torturi, dar și pensule.

Se decorează și cu litere din ciocolată albă pregătite din ciocolată albă topită și răcorită și turnată pe o bucată de foaie de copt cu un poș făcut dintr-un con de hârtie de copt și date la congelator măcar o oră până la folosire.

 

Porţii: 12

Timp de coacere: 26 min

Timp de pregătire: 2h 30min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/tort-pictat-de-florii.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort pictat, de Florii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu jeleu de capsuni si crema de vanilie

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta...

Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu capsuni

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Tiramisu cu capsuni

Capsunile curatate de codite se spala si se taie felii subtiri. Se amesteca cu 100 g zahar si se lasa la rece pentru cel putin o ora. Intre timp, galbenusurile se freaca cu 150 g zahar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2020, 11:36
la 15.04.2020, 11:57
E foarte frumos!
la 15.04.2020, 12:47
la 15.04.2020, 12:47
Ce frumusete!
la 15.04.2020, 13:50
Ce frumos este!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking