Ingrediente
- aproximativ 26 de piscoturi
- 30 g.de gelatina
- 250 ml.sirop de capsuni
- 250 ml.de suc de capsuni
- 250 ml.frisca lichida
- 250 ml.chefir
- 1 kg.de capsuni
- un plic de budinca cu gust de capsuni
Mod de preparare
Pentru inceput pregatim o forma rotunda, detasabila, de 24 de cm. si o tapetam cu folie.
Dizolvam gelatina in sucul de capsuni, o punem la incalzit pe baie de abur, o lasam putin la racit, apoi o punem cate putin in chefir, dupa care adaugam si frisca batuta cu 2-3 linguri de zahar si o vanilie. Din frisca oprim putina pentru ornat.
Amestecam bine. Siropul de capsuni il folosim la insiropatul piscoturilor pe care le introducem rapid pe o parte si cealalta, evitand inmuierea lor prea tare. Aranjam piscoturile pe marginea formei si la baza rupem piscoturile astfel incat sa acoperim toata baza formei.
Turnam jumatate din compozitia de mai sus, apoi aranjam capsuni cate ne incap pe toata suprafata si punem restul de compozitie.Nivelam frumos,apoi cu frisca oprita ornam pe margine.
In spatiul ramas gol punem capsuni! Eu in cea de-a doua parte a compozitiei am pus si un plic de budinca de capsuni, de aceea are culoarea roz, dar se poate si fara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort racoros cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|