Ingrediente
- Blat:
- 4 oua
- 1 praf de sare
- 8 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- esenta de vanilie
- 15 g cacao
- 150 g faina
- 60 g nuci taiate grosier
- Diametru tava: 20 cm
- Sirop:
- 100 g zahar
- 400 ml apa
- Pentru umplut:
- 1 cutie cu Fineti cu alune (400 g)
- 2-3 banane
- 250 ml frisca indulcita
- chipsuri de ciocolata pentru decor
Mod de preparare
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun cacaua si faina (treptat) si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se incorporeaza nucile taiate grosier. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute. Cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.
Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.
Sirop:
Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca.
Asamblare:
Se pune cutia cu Fineti in apa calda pentru ca ciocolata sa se incalzeasca.
Se taie blatul in trei. Se pune o foaie pe un platou si se aseaza inelul detasabil de la tava de jur-imprejurul ei. Se insiropeaza foaia si se intinde jumatate din ciocolata Fineti peste ea.
Se decojesc bananele si se taie rondele. Se pun din loc in loc felii de banana peste ciocolata Fineti. Se pune a doua foaie, se insiropeaza, se intinde ciocolata, apoi se adauga felii de banana. Se pune si ultima foaie si se insiropeaza. Se lasa tortul la rece circa o ora pentru a se inchega.Se indeparteaza inelul detasabil de la tava si se orneaza tortul cu frisca si chipsuri de ciocolata, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rapid cu Fineti si banane - reteta cu nr. 500" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|