Desert tort rapid cu Fineti si banane - reteta cu nr. 500

Postat de Pungasa_Rogue in Torturi
29 Apr 2018 | 5187 vizualizari
Desert tort rapid cu Fineti si banane - reteta cu nr. 500

Desi ma vedeam ajunsa la reteta cu numarul 500 inca din toamna ce tocmai a trecut, iata ca a durat mult pana am ajuns aici.  Multumesc, Bucataras.ro, pentru rabdare, pentru ca asculti opiniile si dorintele mele, pentru minunatele premii si pentru frumoasa comunitate! Cat despre tort, daca aveti pofta de ceva dulce si rapid, vi-l recomand cu cel mai mare drag. As putea spune ca este un tort "inventat" de matusa mea, pentru ca ea pregateste cate unul la fiecare aniversare care are loc in casa si este un succes de fiecare data.

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 15 g cacao
  • 150 g faina
  • 60 g nuci taiate grosier
  • Diametru tava: 20 cm
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 400 ml apa
  • Pentru umplut:
  • 1 cutie cu Fineti cu alune (400 g)
  • 2-3 banane
  • 250 ml frisca indulcita
  • chipsuri de ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun cacaua si faina (treptat) si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Se incorporeaza nucile taiate grosier. Compozitia se toarna intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute. Cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.

Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia.

Sirop:

Intr-o craticioara se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

Se pune cutia cu Fineti in apa calda pentru ca ciocolata sa se incalzeasca.

Se taie blatul in trei. Se pune o foaie pe un platou si se aseaza inelul detasabil de la tava de jur-imprejurul ei. Se insiropeaza foaia si se intinde jumatate din ciocolata Fineti peste ea.

Se decojesc bananele si se taie rondele. Se pun din loc in loc felii de banana peste ciocolata Fineti. Se pune a doua foaie, se insiropeaza, se intinde ciocolata, apoi se adauga felii de banana. Se pune si ultima foaie si se insiropeaza. Se lasa tortul la rece circa o ora pentru a se inchega.Se indeparteaza inelul detasabil de la tava si se orneaza tortul cu frisca si chipsuri de ciocolata, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rapid cu Fineti si banane - reteta cu nr. 500" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort festiv pentru Paste

Postat de Patricia_Iordache_79

Tort festiv pentru Paste

Pui gelatina la hidratat in 100 ml. apa. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 2 linguri de zahar,  oul batut bine si pui pe foc mic, amestecand continuu, pana se dizolva zaharul...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, crema de mascarpone si jeleu de visine

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand, zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare ca de bezea. Se pune apa si se mai mixeaza putin....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2018, 20:23
Felicitari ! hai cu mia
la 29.04.2018, 20:28
Multumesc, Cleme! Peste 3-4 ani poate!
la 29.04.2018, 20:29
Un tort delicios, pe gustul meu Felicitari pentru numarul de retete si la cat mai multe!
la 29.04.2018, 20:30
Multumesc frumos, Mirela!
la 29.04.2018, 20:31

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking