Desert tort rapid de biscuiti, fara coacere

Postat de RODIMUR in Torturi
24 Mai 2021 | 4582 vizualizari
Desert tort rapid de biscuiti, fara coacere

Aveam de mult timp o rețetă de tort rapid și ușor de preparat, dar abia în urmă cu o săptămână l-am făcut. Am mai intervenit în rețetă, am adăugat, sau am schimbat unele ingrediente, potrivit gustului meu și ceea ce a ieșit a fost delicios. Tortul poate fi făcut de către oricine, deoarece nu cere mare îndemânare și nu necesită coacere. Este o rețetă rapidă la care merită să apelăm, din când în când, atunci când vrem să facem ceva dulce și simplu, dar cât de cât festiv.

Ingrediente

  • 300 grame de biscuiți
  • 350-400 grame de nutella/finetti/cremă de ciocolată
  • 500 ml de smântână grasă
  • 100 grame de stafide
  • esență de rom
  • 300 grame de gem
  • 100 grame de nucă rumenită și mărunțită

Mod de preparare

Stafidele se opăresc 1 minut cu apă clocotită, se strecoară și apoi se țin câteva minute la hidratat în esență de rom (cam 2-3 lingurițe).

Se rup biscuiții în bucăți potrivite, nu prea mici.

Se amestecă bine nutella/finetti cu smântâna și când amestecul este omogen se adaugă biscuiții rupți și stafidele, cu tot cu esența de rom. Se încorporează cu grijă ingredientele solide, în așa fel încât să nu se sfărâme.

Într-o tavă cu inel se pun biscuiți întregi de jur împrejur. (Eu am folosit folie pe care am pus-o după ce am umezit tava, pentru că mi s-a întâmplat ca inelul să se blocheze și nu am vrut să pățesc așa ceva. În așa fel, cu folia întinsă și aderată la tava umezită nu a existat acest risc și tortul a rămas întreg, fără să se afecteze forma sa.) 

Se umple golul din tavă cu amestecul de biscuiți, nutella/finetti și stafide și se nivelează  ușor la suprafață. În loc de glazură se folosește un gem bine legat, care se întinde uniform pe toată suprafața tortului.

La urmă se presară pe tort nucă rumenită și mărunțită în prealabil.

Se dă tortul la frigider pentru cel puțin 2 ore, după care poate fi porționat și servit. Dacă este lăsat mai mult timp, tortul se va așeza mai bine și va fi mai ușor de porționat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort rapid de biscuiti, fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

Postat de Ina

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti

Intai ne ocupam de crema , pe care o obtinem prin mixarea celor doua cutii de mascarpone cu crema finetti. Intrucat avem nevoie de o crema potrivit de moale, am adaugat la aceasta si 50 ml lapte...

Citeste continuarea

Desert tort Kinder fara coacere

Postat de trifadalia

Desert tort Kinder fara coacere

Se sfarama biscuitii digestivi. Se topeste untul si se adauga peste biscuti amestecand foarte bine. Compozitia rezultata se pune intr-o tava de tort cu peretii detasabili si se taseaza foarte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2021, 21:50
super delicios!
la 25.05.2021, 07:37
Un deliciu!
la 25.05.2021, 08:14
Delicios!
la 25.05.2021, 09:35
la 25.05.2021, 15:16
simplu si bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking