Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

Postat de Oana in Torturi
18 Ian 2018 | 12483 vizualizari

Azi facem un tort deosebit, elegant, perfect pentru o masa festiva. Are un blat moale de cacao, o crema fina de mascarpone si aromata cu cafea si portocala. O sa-i dau o forma diferita, va fi un tort in forma de spirala.

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml espresso
  • 90 gr faina
  • 40 gr cacao neagra
  • 5 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 100 gr zahar pudra
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml espresso
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Blat: Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso rece.

Amesteca faina cu cacaua si praful de copt si cerne-le peste galbenusuri. Amesteca usor cu spatula, de jos in sus. Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana obtii o bezea si adauga-le apoi treptat in compozitia de aluat, amestecand usor cu spatula de jos in sus.

Tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt si coace blatul la 180 de grade C, aprox. 10 minute

Scoate tava din cuptor si rastoarna blatul pe un prosop umed. Ruleaza cu grija, cu tot cu hartia de copt si lasa-l sa se raceasca pana pregatesti crema.

Crema: Mixeaza mascarpone cu zaharul pudra pana se inmoaie, apoi adauga smantana pentru frisca si mixeaza pana se ingroasa si amestecul devine pufos. Adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilie. Opreste o treime din crema pentru decor.

Asamblare: Deruleaza blatul din prosop si indeparteaza hartia de copt. Taie apoi blatul in fasii egale, unge-le cu crema si ruleaza cate o fasie in continuarea celeilalte, pana obtii un tort. Imbraca-l apoi in crema ramasa, decoreaza-l cu glazura de ciocolata si crema si pune-l la frigider cateva ore.

Glazura: Pune cafeaua si smantana fierbinte peste ciocolata taiata marunt si amesteca pana se topeste. Glazureaza apoi tortul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort spirala cu cafea si mascarpone

Postat de Oana

Desert tort spirala cu cafea si mascarpone

Blat : Mixeaza galbenusurile cu zaharul adaugat treptat, pana isi dubleaza volumul si zaharul se topeste. Adauga apoi uleiul, putin cate putin, apoi espresso. Amesteca faina cu cacaua si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.01.2018, 13:59
Ne dati sau nu ne dati? Ne dati sau nu ne dati? Ne dati, ne dati, ne daaaati! ))
la 18.01.2018, 14:08
Frumos
la 18.01.2018, 14:13
Delicios!
la 18.01.2018, 14:15
Wow!!! Wow!!!
la 18.01.2018, 14:16
Delicios!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking