Ingrediente
Blatul:
- 8 oua
- un praf de sare
- 200 g zahar
- 1 lgt esenta de vanilie
- 180 g faina alba
- 1 lgt amidon
- 1 plic praf de copt
Crema de mascarpone:
- 500 g mascarpone
- 200 g zahar pudra
- 250 ml smantana pentru frisca
- 1 lgt lichior Amaretto
- 3 oua
- 50 g zahar
- un praf de sare
Mai avem nevoie de:
- 250 ml cafea
- 1-2 lgt zahar
- 1 lgt lichior Amaretto
- 200 ml smantana pentru frisca
- 1 lg zahar pudra
- 3 lg pudra de cacao
Mod de preparare
Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 4 minute la viteza mare, pana devine o crema spumoasa, pufoasa si aerata. Se adauga si esenta de vanilie.
Faina se cerne impreuna cu amidonul si praful de copt. Se incorporeaza in crema de oua in mai multe reprize, amestecand cu un tel cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 25 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor, se pune pe un gratar si se lasa sa se raceasca bine, dupa care se taie in 3 parti.
Crema de mascarpone: Intr-o cratita se pun ouale, zaharul si un praf de sare. Se bat bine cu un tel apoi se pune cratita pe baie de aburi. Se amesteca cu telul continuu pana incepe sa se lege si sa se ingroase usor. Se lasa la racit.
Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra si smantana pentru frisca. La final se adauga treptat crema de oua si lichiorul Amaretto. Se da la rece pana in momentul folosirii apoi se imparte in 3 parti.
Se prepara cafeaua, se indulceste cu zahar si se adauga 1 lgt de lichior Amaretto.
Pe un platou se asaza un blat, se insiropeaza cu cafea, se unge cu o parte din crema de mascarpone si se presara cacao. Se asaza al doilea blat, se insiropeaza, se unge cu crema, se presara cacao si se asaza al treilea blat insiropat.
Cu restul de crema se unge blatul deasupra si pe laterale.
Se bate smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta dorita. Se orneaza cu frisca iar deasupra se presara cacao. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|